THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

perjantai 19. lokakuuta 2012

Mikäli orjuus olisi vielä laillista, se lopetettaisiin liian kalliina

Jos orjuus olisi yhä laillista, orjia ei kannattaisi tuoda Afrikasta, se tulisi liian kalliiksi. Kun ottaa huomioon sen, että kuljetus maksaa ja afrikkalaiselle orjalle pitäisi järjestää lämmin majoitus, ruokaa ja jotain virikkeitäkin, orjien käyttäminen tulisi kalliimmaksi kuin tuottaa palvelu työvoimapoliittisena toimenpiteenä pitkäaikaistyöttömällä tai kehitysvammaisella työpalvelun (vai mikäsenyton) nimikkeellä.

Sipoon kunnanhallitus on päättänyt tuottaa Matkahuollon palvelut pitkäaikaistyöttömillä osana kuntouttavaa työtoimintaa.  Monen mielestä tämä voi kuulostaa hyvältä, mutta silloin ei ole tietoa kuntouttavan työtoiminnan luonteesta.  Kuntouttava työ ei nimittäin ole tarkoitettu sellaisille, joilla on jokin työkykyä rajoittava este.  Kuntouttava työ on tarkoitettu niille, joiden työttömyys on syystä tai toisesta pitkittynyt.  Heille ei myöskään makseta palkkaa, vaan 9,- kulukorvaus päivää kohti. 

 Tuolla kulukorvauksella on tarkoitus kattaa työpäivän ruokailusta ja työmatkoista syntyneet menot.
Sipoossa tätä on perusteltu sillä, että myös pikkuisessa pohjoisen Iin kunnassa palvelu on järjestetty näin jo usean vuoden ajan.  Aluksi matkahuollon palvelut tuotettiin kehitysvammaisilla työpalveluna.  Sitten siirryttiin tilaamaan palvelu kunnan työpajan pitkäaikaistyöttömiltä.  Yksi pitkäaikaistyötön "palkattiin" kympiksi vähän yli 1600 euron kuukausipalkalla, muut työskentelevät tuolla 9,- ruokarahalla.

Halutaanko tosiaan, että yhteiskunnassamme mennään tähän? Palvelut teetetään vammaisilla tai työttömillä, joille ei tarvitse maksaa palkkaa?


Tässä koko kirjoitus

Lähde : http://karilaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121562-mikali-orjuus-olisi-viela-laillista-se-lopetettaisiin-liian-kalliina


Ei kommentteja: