THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 19. marraskuuta 2012

TE-Keskuksen työpaikat

Katselin työkkärin harjoittelupaikkoja ihan vituillessaan heidän seinältä. Eli harjoittelupaikkojen nimike laitettu ja 9€ päivä saa kulukorvausta, näin paikoista saadaan käsitys että ovat harjoittelupaikkoja kaikki!
   
Lisätään tähän alkuun että harjoittelu on sitä varten että ei osata jotain, eikä sen takia että ollaan harjoittelijana jotta ei tarvia maksaa palkkaa töissä. Olkoon kyse vaikka kengän kiilloittaja, ruuanlaitosta, siivoamisesta, atk:sta, tarjoilijan töistä, lumitöistä, projektiosaamisesta, talouslaskelmasta, arkkitehtuurista, rakennustöistä, sähkötöistä, putkitöistä tai mistä vaan. Harjoittelija on jotta se opettelee mitä se ei osaa ja miten vaikeaa tämä on selittää toisille niin tähän vielä lisämaininta.

Siis suurin osa jos ei kaikki voi sanoa suoraan on työpaikkoja mutta laitettu vaan nimike harjoittelija joka ei ole työsuhde vaan maksetaan kulukorvausta/ruokarahaa 9€ päivä etupäässä alle 25 vuotiaille nuorille tai näihin jopa pakotetaan nuoria.

- Tässä pisti mieleen vieressä oleva hotelli johon tarvitaan siivoojaa, ei se ole harjoittelupaikka vaan ei toi hotelli palkkaa tätä harjoittelujakson jälkeen vaan sitten vaihdetaan toinen siivoojaa tekemään töitä eli "harjoittelemaan". Käsittääkseni Venäläisten omistama tai ainaskin Suomalaisen kanssa sitten Venäläinen tai vastaavaa. 

- Ja jos harjoittelija virallisesti muistaakseni pitäs olla koko ajan opastaja vieressä ja arvatkaa on näissä touhuissa näin, ei todellakaan kaikissa ole jos ei lastentarhassa ole lasten kanssa jossa enemmän hoitajia, sielläkin on ilman koulutusta omaavia hoitamassa lapsia palkka töissä ollut vuosikymmeniä ja nytkin niin miksi tarvitaan harjoittelijoita kun kaveritkin menneet ainaskin yksi töihin lastentarhaan ilman mitään koulutusta suoraan töihin ilman lastentarhanopettajan  3 vuotista tutkintoa, se soitteli kitaraa ja muuta teki johon ei nämä koulutetut pystyneet näin karrikoiden

- Todella menestyvä kalafirma Savukari johon haettiin myyjäharjoittelijaa tai jotain sinnepäin. Ei siinä lukenut että harjoitteluajan jälkeen kun olet harjoittelut myyntiä saat työpaikan. Sittten taas uusi vaan tilalle ilmaiseksi työkkäristä. Näin se bisnes pelaa. Luulisi että jos halutaan työntekijä, palkataan se töihin 4kk koeajalla ja sitten jos ollaan tyytyväisiä palkataan se töihin. Käsittääkseni Venäläisten omistama tai ainaskin Suomalaisen kanssa sitten Venäläinen tai vastaavaa koska muista kun ne perusti 3 Venäläistä muijaa tämän jo aikoja sitten. Ja tämä yritys tuottaa ja pärjää hyvin että vielä pitää käyttää hyväksi ihmisiä.

- Sotkaan ollut varastoon työntekijä eikun harjoittelija siis jne. Haravoijia en ole nähnyt jotka opettelee haravoimaan jotta voivat sitten jatkossa hakea ammattitöihin haravoimaan josta saavat palkkaa.

- Sitten päiväkoteihin ja muihin kuntien hommiin harjoittelijoita, siis ne tekee täyttä työtä mutta ilman palkkaa

- Kaveri sanoi että työttömät taluttelee vanhempia, juttelee heidän kanssa, pelaa korttia, pitää karaokea, tekee lumitöitä ja näihin vaaditaankin harjoittelua sekä kahvin keittoon ja ruuan laittoon. Tiedän että on niin uusavuttomia jotka eivät osaa näitäkään edes aikuisena mutta mitä nämä ketkä osaa vielä pitää harjoitella jossain pilipali pajalla/kunnissa porukat nauraa yhdessä että aivan sairaitten touhua nää. Täällä se johtaja itse saa sen 4700€/kk palkkaa miksi näitä touhuja kanattaa jatkaa sekä alaiset kuittaa ja hyvät massit itselleen :D

Siis niin suurta paskaa kuin voi olla etenkin jos pakotetaan, se eriasia jos joku itse haluaa vaikka pessä ihmisten perseitä 9€ päiväkorvauksella saadakseen siintä ammattitaitoa harjoittelujakson 3-12kk jälkeen jotta voi hakea sitten perseenpesijäksi tämän jälkeen. Eiköhän nämä hommat opi itse töissä tai koulussa ja todella nopeasti joten palkkaa pitäs maksaa heti eikä olla harjoittelija.

Kyllä pisti nauruksi, vihaksi ja ties miksi että sairaslaitos toi TE-keskus jotka voisi lakkauttaa hyvin pitkälle Suomesta sekä laittaa ne virkailijat hakemaan oikeita töitä kuin nyt ne saa palkkaa juttelemalla paskaa työttömien kanssa, ehkä alle 1% on järkeäkin käydä koko paikassa. Itse en ole hyötynyt yhtään, aivan turhaa ja samaa sanoneet jokainen muukin mitä tiedän.

Tähän vinkki jos virkailija kysyy tarviatko heidän palveluita, pitää vastata aina tarvian. Jos vastaat et tarvia ne voivat sanoa että saat karenssin ja sitten vaan vääntämään valitusta jos onnistuu :D

Työttömiä kun kusetetaan niin saahan moni töissäkin oleva järkyttävää palkkaa menemällä palaverista toiseen, ex-töykaverit kertoi yhdestä kokoomus pellestä Yliopistolta että kun ne kysyi mitä teet töitä täällä kun olet ollut 10 vuotta töissä. Se sanoi rehellisesti, en paljon mitään vaan menen palaverista toiseen ja olen tekevinään jotain muitten kanssa ja päätämme vaan asioita ja lykkäämme niitä päätöksiä jotta voidaan taas pitää palavereita eri ryhmissä. Sitten väliin matkoja ympäri Suomeen niin hyvin menee viikot. Ja tämä tarina on tosi ja se itse vielä sanoi että näin saa eniten palkkaa itselleen eikä työtä tekemällä välttämättä.  Olen tätä vuosikymmeniä sanonut että näin se menee monien kohdalla.

Opiskelkaa Yliopisto tutkinto on miun neuvo, ei väliä osaako tehdä mitään vaan sillä on hirveä paino arvo puhuttu kymmeniä vuosia. Perseennuoleminen on myös tärkeää jonka nyt tajuaa jokainen, itse en vaan ole pystynyt tähän koskaan. Suomi on tittelien luvattu maa.


Tähän tämmöinen, siis vaikka kyse Yliopistosta niin miksi väkisin pitää olla jotain jos osaa jo suurin osa  vaikka mitä. Siis kaikki tämmöiset turhat pitäs olla vapaaehtoisia niille jotka tarvitsevat harjoittelua ja opetusta. Mikä tätä yhteiskuntaa vaivaa kun pitää väkisin pakottaa moniin asioihin joista ei hevon paskaa hyötyä muuta kuin vitutuskäyrä nousee .

Nettisukupolvi ihmettelee korkeakoulujen atk-oppia

Lähde : http://yle.fi/uutiset/nettisukupolvi_ihmettelee_korkeakoulujen_atk-oppia/6378465

Ei kommentteja: