THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 11. joulukuuta 2012

Tositarina velka-Italiasta: Virastossa 100 työntekijää - vain 20 kävi oikeasti töissä

Tositarina velka-Italiasta: Virastossa 100 työntekijää - vain 20 kävi oikeasti töissä

Sisilialaisen viraston henkilökunta on kärähtänyt mittavasta lintsauksesta.
Italian poliisin tutkinnassa paljastui, että vuokra-asuntoviraston liki sadasta työntekijästä vain parikymmentä oli työaikana oikeasti töissä.

Poliisin asentamien valvontakameroiden tallenteilla näkyi, että työtoverit leimasivat lintsareiden kellokortit, jotta petos ei paljastuisi. Toiminta oli ilmeisesti jatkunut pidempään.

Jos työntekijät todetaan syyllisiksi, heitä uhkaa viiden vuoden vankeus. Lisäksi he joutuvat palauttamaan palkkansa lintsausajalta.

Sisilian uusi kuvernööri Rosario Crocetta on ryhtynyt ruotimaan kovalla kädellä velkaantuneen saaren julkista sektoria. Viime kuussa Crocetta antoi kenkää tiedotustoimistolleen, joka oli suurempi kuin maan hallituksen vastaava.
Lähde : http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288523078293.html#comments-anchor

Suomessa tämä myös aika yleistä :

Siis tätä saamahan ollut Suomessakin aina, sitten kun tästä sanottu ylöspäin kun vaikka atk-tukihenkilöt liikkuu jokaisen työpisteeellä ja TIETÄTÄVÄT KETKÄ ON TÖISSÄ MILLOINKIN niin ei johto reagoi mitenkään tai myös vaikka virastomesterit tai kuka vaan liikkuu pitkin taloa jatkuvasti, ei hallitopäälliköt eikä ketkään esimiehet/johtajat reagoi että pitääkä vaan turpakiinni kun toisten pitäs painaa hullun lailla paskapalkalla vielä töitä valtiolla/kunnissa. Siivojat myös huomaavat nämä kun menevät joka huoneeseen sekä tietenkin toiset sihteerit tietyllä alueella.

Toiset tulee leimaamaan kellokortin aamusta ja sitten illemmalla myös. Tai sitten kuten Italiassa antoivat sen toiselle. Näin on rakennettu vaikka ex-työpaikoissani kymmeniä omakotitaloja -80 luvulta lähtien ja samalla kuitattu todella hyvää kuukausipalkkaa.

Sitten monilla ei ole kellokorttia joten miksi tarvitsee tulla töihinkään. Sihteerit kun etsi henkilöitä että ei ole näkynyt viikkoihin tai moniin kuukausiin, sitten atk-tukena oli helppo sanoa että ei ole käynyt huoneessaan vaikka 2 kuukauteen kertaakaan. Jotkut saatu puhelimella kiinni purjehtimasta välimerellä tai lapista hiihtämässä tai rakentamasta omakotitaloaan. Ei näitä kaikkia muisteta edes mutta naurettu vieläkin näitä 30 vuoden asioita että nämä ovat vielä arvostettuja työntekijöitä koska heidän titteli on hieno.

Ennnen kannettavia tietokoneita kun huoneessa oli pöytämikro näki mikron blogista milloin mikro on ollut päällä eli onko henkilö ollut töissä joka pelasi koko Suomessa.

Näistä jutellaan vieläkin ex-työkavereitten kanssa ja nauretaan että miksi piti olla töissä täysin pellelaitoksissa ja vielä yrittää tehdä töitä täysin paskapalkalla valtiolla kun tietty osa vaan oli olevinaan töissä. Mutta ei tämä onnistu kaikilla aloilla vaikka siivoojat koska heti huomataan ei tehty mitään, puhelinvastaajat, sihteerit, atk-tyypit, palkanlaskenta jne. eli kaikkilla matalapalkka aloilla tämä ei onnistu voidaan sanoa suoraan että tilinauhasta näkee suoraan.

Laitan tähän muutamia kommentteja tosta iltasanomien linkin kommenteista :

- Eikai kukaan oikeesti yllättynyt tästä? Suomessakin tehdään aivan samaa... Joo, olen itsekin työkavereiden kanssa tehnyt samaa :)
 - Sama systeemi on Suomessakin. Se, että julkisen puolen työntekijät pääsääntöisin ovat täällä työpaikallaan työaikana ei tarkoita, että he tekisivät mitään oikeita töitä.
- Ei tarvi mennä Italiaan. Suomessa ihan sama touhu valtion virastoissa. Leimataan "oma asia ulos" ja palkka juoksee samoin kuin työntekijäkin ties missä. Valtion toimia ja niiden tehokkuutta ei tarkasta kukaan... ja hellurei.
- Suomessa on ihan vastaavaa. Törkeimmät nukkuvat virastoissa oman työpöytänsä alla ellei ole sattunut sohvaa saamaan. Enin osa päivästä kuluu kamujen kanssa rupatellessa, välillä piipahdetaan kaupoissa ja chattaillaan, soitellaan sukulaiset ja kaverit lävitse. Tiytysti välissä kahvi-, lounas- ja tupakkatauot ja välillä oma asia- leimaus. Käydään kipsalta lehdet ja tötteröt. Sitten suunnitelllaan saikkuja, vuorotteluvapaita ja lomalistoja....
- Oli tässä männävuosina tuttava ministerin avustajana.Hänen mielestään ministeriöstä olisi voitu 80% kynsien viilaajista heittää huitsin nevadaan.Että sinne ne duunarin hanuripitkänä tienatut veroeurot menevät molukin kitaan.Kiitos poliitikkojen.
- Suomi ei ole yhtään parempi.
Täällä ei vain tapahdu mitään. "ei korppi korpin silmää noki".
Jokainen TIETÄÄ tämän. Harva vain uskaltaa myöntää.
- Kiinnostaisi tietää miten suuri osa Suomenkin valtion töistä on pelkkiä lumetöitä, eli palkka juoksee, mutta kukaan ei osaa sanoa, minkä takia virka on olemassa.

 Lopuksi että meneppäs tästä tekemään Suomessa haastattelu valtion/kunnan hallintopäällikön kanssa tai johtajien tai esimiesten kesken, Vastaus on että ei pidä mikään paikkaansa. Näin se vaan menee ja tulee aina menemään työmaailmassa jossa on ihmiset lokeroitu tittelien sekä palkkojen perusteella hyviin ja huonoihin, ja nämä ketkä puhuu paskaa ovat niitä hyviä vielä josta maksetaan useasti mutta ei pidä yleistää tätäkään täysin mutta  "ei korppi korpin silmää noki".

Ja mites todistat näitä jos ei ole valvontakameroita joita pitäs tutkia kuukausien ajalta tai jopa vuoden ajalta.

Voin sanoa että tämä on maantapa mutta ei pidä yleistää tietenkää jokaista nyt tähän. Matalapalkkaiset ovat niitä rehellisempiä koska eivät he pysty tekemään tätä kuten henkilöt joilla ei ole ns. työaikaa ollenkaan eli kunhan kuittaavat vaan palkkaa.

Monet tämän tietää valtiolla/kunnissa tai sitten ovat aivan pihalla kaikesta kun tästä juteltu kahvipöydissä ja joka paikassa etenkin kännissä vapaa-ajalla työkavereitten kanssa vuosikymmeniä sekä naurettu mahakippurassa että olemmeko "hullujen laitoksessa töissä". Ilmeisesti tai oikeasi hulluhan sitä piti olla kun ei tajunnut lähteä jo nuorena pois valtiolta, nyt kun toiset yksityisellä aivan eri meininki mitä kertovat. 

Sihteerien kanssa juteltu myös aina kun niitä vituttanut vaikka ex-töissä kun sanoneet että suututtaa kun toiset ei ole töissä lähes koskaan ja vetävät vaan järkyttävää palkkaa vuodesta toiseen.

Ei kommentteja: