THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 15. tammikuuta 2013

Ei lusmuille ja loisille - Atk-päivitys jumitti palkkatuen maksun

En ole vielä saanut yhtään kirjallista sopimusta alla olevaan ideaan ja kaippa reilusuomikin vo näitä allekirjoittaa. Kyllä ottaa pattiin kun olen työelämässä elättänyt lapsiperheitä veroina jotka ovat saaneet lapsilisiä vaikka vuositulot ovat olleen sadoilla tuhansilla yli 100 000€ sekä miljoona omaisuus kun käyttävät tukia hyväkseen, sekä olen kunnallisverona elättänyt kirjaston käyttäjiä jota palvelua en itse ole käyttänyt ja lista on suuri eli verot menneet täysin turhaan ;-)

Kummasti ketään ei nyt kiinnostakkaan nyt allekirjoittaa kirjallista sopimusta ideasta.

Ei lusmuille ja loisille

Minulla on ehdotus teille, jotka pidätte työttömiä työnhakijoita syyllisinä työttömyyteensä, ja nimittelette heitä lusmuiksi ja loisiksi.

Luodaan järjestelmä, jossa tällainen suoraselkäinen kansalainen voi tehdä kirjallisen, sitovan vakuutuksen, että luopuu kaikista oikeuksistaan työttömyysavustukseen nyt ja tulevaisuudessa. Halutessaan voisi sanoutua irti myös julkisen sairaanhoidon palveluista, kansaneläkkeestä, ilmaisesta koulutuksesta lapsilleen (jos hänellä on alle kouluikäisiä lapsia), ja mahdollisesti muistakin veroilla maksettavista palveluista.

Tämä lupaus olisi laillisesti sitova, eikä sitä voisi purkaa. Tai mahdollisesti sen voisi purkaa monimutkaista virkamiespompompottelureittiä pitkin. Jos anomus tukien piiriin paluusta lopulta menisi läpi, tuo aikaisemmin niistä luopunut joutuisi julkisesti tunnustamaan aikaisemman ylimielisyytensä ja syynsä, miksi nyt halusi palata yhteiskunnan turvan piiriin. 

Ja tietysti hän joutuisi esittämään vilpittömän anteeksipyynnön, jos oli koskaan nimitellyt työttömiä lusmuiksi. Mitään veroalennuksia ei saisi, eikä tuilta vetäytyjä sitä odottaisikaan; hänhän toimii periaatteidensa pohjalta, ei itsekkäästi, omaa voittoa tavoitellen.

Tällä tavalla valtio voisi suunnitella tulevaisuutta keveämmin mielin, tietäessään, että on ainakin muutamia, jotka pärjäävät aina omillaan, tai ainakin uskovat niin.

Lähde : http://reilusuomi.wordpress.com/2012/12/10/vuohet-ja-lampaat/



Atk-päivitys jumitti palkkatuen maksun


Sen ver­ran kuu­ma­na Ulan­der kui­ten­kin eh­ti käy­dä, et­tä lä­het­ti säh­kö­pos­tia työ­mi­nis­te­ri Lau­ri Iha­lai­sel­le (sd). Hyvä että lähti tekstiä eteenpäin vaikka "tuskin" siintä on apua, mutta kyllä aina monista asioista on hyötyä koska jokaiselle palkkatuen saaminen tilille on todella tärkeää ja ei saa tulla viiveitä koskaan koska kyse yleensä 1050€/kk brutto tuesta miinus verot jolla sitten pitää elää kuukausi taas kun maksaa asunnon sekä muuta perusmaksut niin jokainen voi miettiä monta euroa jää ruokaan. 
Ääripäät lässyttää paskaa että noikin vaan istuu varmaan baarissa juomassa 5-8€ drinkkejä kun eivät osaa perusmatematiikkaa eli + ja - laskuja edes koska jopa päättäjät toiset provosoi tahallaan asioita että noin paljon rahaa kuukaudessa.
"Onko ihme, etteivät PK -yritykset mielellään työllistä valtion tukia hyödyntäen? Palkkatuki menee niin, että työnantaja maksaa ensin palkan omasta pussistaan ja saa sen sitten tilityshakemusta vastaan myöhemmin Ely -keskukselta takaisin. Toisinaan tähän palkan takaisinmaksuun työnantajalle voi kulua aikaa pitkäänkin.

Kun palkkatukipaikat sitten -usein tästä syystä- ovat erilaisissa järjestöissä, ne maksavat kyllä tes -palkkaa, mutta teettävät vain 4 - 6 h päiviä, jolloin ne selviävät palkanmaksusta sillä n. 1050 eurolla tarvitsematta laittaa omaa rahaa likoon lainkaan. Silloin ei myöskään sitoudu millään lailla työntekijään tai hänen työllistymispyrkimyksiinsä."


Ei kommentteja: