THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Innovatiivista ihmiskauppaa

Tässä lisäkirjoitus FEC-koulutuksesta tännekkin jakeluun (Further Educated with Companies).

Googlatkaa "FEC-koulutus".

Olen kirjoittanut että "työttömän" nimike pitäs olla "työllistäjä" . Olisi paljon makeempaa kuin kaikki sanoisi, terve työllistäjä saan avullasi palkkaa töistä.

Kokemuksia :
Lähde : http://keskustelu.suomi24.fi/node/4649327

sakutimonen @ Keskiviikkona, Tammikuun 23. 2013
Suurin osa maamme pitkäaikaistyöttömistä lienee jo saanut työnhakukursseilla opastusta siihen, miten haastatteluun mentäessä kammataan tukka ja miten haastattelijalle sanotaan käsipäivää. TE-toimistot ovat vuosien varrella syytäneet näennäiskoulutusta järjestäville firmoille reppukaupalla rahaa ja siivonneet samalla työttömyystilastoja.

Työttöminä on yhä enemmän korkeammin koulutettuja, joten kekseliäät koulutusfirmat ovat löytäneet uuden markkinaraon. Ne myyvät työttömistä koostuvaa ihmismateriaalia yrityksille ja lisäksi rahastavat TE-viranomaisia koulutuksesta, jota eivät enää järjestä.

Tämän koulutuksen nimi on FEC-koulutus (Further Educated with Companies) ja sitä markkinoidaan loistavana väylänä saattaa työttömät työnhakijat ja työnantajat yhteen. Jos haluatte lukea imelää ylisanaista vuodatusta, niin googlettakaa sanalla FEC-koulutus.

Bisnes pyörii näin: Ensin koulutusfirma myy räätälöimäänsä FEC-koulutusta TE-viranomaisille noin 2 500 euron hintaan/työtön koulutettava. Sen jälkeen firma kauppaa koulutettaviaan työnantajille alansa ammattilaisina puolen vuoden ajaksi. Hinta on edullinen, noin 6 000 euroa koko ajalta, joten yritysten kannattaa tarttua tarjoukseen. Tämä raha maksetaan koulutusyrittäjälle. Työnantaja ei sitoudu palkkaamaan tätä harjoittelijaa koulutuksen päätyttyä ja harjoittelijalla voi teettää käytännössä mitä tahansa. Koulutuksen päätyttyä koulutusfirma tarjoaa uuttaa ammattilaista jatkamaan työtä.

Koulutusfirma siis ansaitsee sellaiset 8 500 euroa/ koulutettava työtön ja sen ainoa panos on parin viikon teoriakoulutus ennen harjoittelun alkamista. Työnantaja saa koulutetun ammattilaisen tuhannen euron kuukausikustannuksella pompoteltavakseen. Se työtön joutuu tekemään työnantajan määrämät työt ja saa työmarkkinatuen sekä yhdeksän euron kulukorvuksen työpäivää kohti.

Kaikki tämä tapahtuu TE-toimistojen innokkaalla avulla ja viime kädessä pakkoon perustuen. Jos koulutus ei kelpaa, niin työnhakija menettää työmarkkinatuen. Ja kelpaahan se koulutus, koska työttömät höynäytetään ihan oikeasti luulemaan, että työnantaja olisi kiinnostunut palkkaamaan heidät koulutuksen jälkeen töihin. Ei ole, koska oikealle työntekijälle pitäisi maksaa oikeaa palkkaa. Lisäksi se koulutusyrittäjä on työntajan yhteistyökumppani ja kenties muutenkin kaveri. Hän järjestää kyllä lisää halpatyövoimaa.

Koulutusyrittäjä pitäisi tuomita rangaistukseen ihmiskaupasta ja työnantaja kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. TE-viranomaiset pitäisi tuomita avunannosta molempin rikoksiin. Valitettavasti tämä ihmiskauppa on kuitenkin työvoimapoliittisen lainsäädännön suojelemaa.

Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/innovatiivista-ihmiskauppaa/

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö kukaan millaisella rahasummalla FECiin kuuluvan parin viikon teoriajakson voisi ostaa?