THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 31. tammikuuta 2013

Kuka elää ja kenen kustannuksella

Tässä tämmöinen blogikirjoitus jakeluun uudestaan.

Tämä on blogikirjoitus. Blogikirjoituksen mitta on vapaa. Jos et jaksa lukea, jätä lukematta äläkä kitise.

Ajankohtaisen kakkosen teemailta 27.11. pysyi yhtä kaukana itse asiasta kuin pelkäsinkin. Piti puhua "syrjäytymisestä", mutta köyhyydestä ei saanut puhua, eikä siitä, mistä se johtuu. Viittaukset ongelmien alkusyihin ohitettiin täysin. Sitä kelaa ei kukaan uskaltanut lähteä purkamaan, vaikka sitä yritin tarjota ja yritti pari muutakin keskustelijaa.

Enimmäkseen lässytettiin, että työ miehen tiellä pitää ja kaikki työ on arvokasta. Esimerkiksi se sivuutettiin täysin, että silloin siitä varmaan pitäisi maksaakin jotain. Sitä paitsi, kaikki työ ei ole arvokasta. Yhteisölle hyödyllinen työ on. Osa on suorastaan vahingollista. 

Kaikki kiinalaiset tehdastyöläiset esimerkiksi ovat vain niin vitun tyhmiä, että kituvat koko lyhyen elämänsä huvikseen maanpäällisissä helveteissään. Eikä yritysjohtajien miljoonilla ole mitään tekemistä sen kanssa, että heillä on orjia tehtaassaan.

Suomalaisten pomojen miljoonilla ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa, että joka kymmenes työssäkäyvä ei saa työstään palkkaa - palkkatyön ulkopuolisesta työstä puhumattakaan. Eikä sen kanssa, että maassa on satojatuhansia työttömiä, niin että palkat ja työehdot saadaan pidettyä kyllin matalina. Ei sen kanssa, että moni ei tule toimeen työllään. Ei sen kanssa, että moni kuolee sorvin ääreen ennen aikojaan. 


Toimeen voi palkkatyöllä tulla, mukavastikin, jos vain on palkat, työolot ja -ehdot kohdallaan, mutta silloinkaan ei parane unohtaa, että me länkkäreinä elämme joka tapauksessa halpatyövoiman maiden ihmisten selkänahoista, duunarit ja pomot. Tämä on todettavissa näinkin helposti: tsiigaa kengänpohjasi tai läppärisi valmistumaa, mieti paljonko maksoit siitä ja paljonko sai sen tekijä.

Pomot, pelurit ja liikemiehet ovat riippuvaisia kaikista muista. Heidän tuurinsa on siinä, että muut ovat tarpeeksi kunnollisia, tunnollisia, ahkeria, vähään tyytyviä ja nöyriä.

Ja suomalaisethan ovat. Ihmiset yleensä ovat. Toiset vain käyttävät sitä härskisti hyväkseen. 


No, tässä vielä selväsanaisesti: ei tämä yhteiskunta pyöri, jos kaikki myisivät ammatikseen puutaheinää, kuten Sarasvuo. Kuka kouluttaisi ja kasvattaisi lapset, hoitaisi vanhukset ja sairaat, rakentaisi kaiken infran, pitäisi sen kunnossa ja puhtaana, kasvattaisi ja valmistaisi ravinnon, kokoaisi tuotteita ja tarvikkeita, kuljettaisi niitä ympäri maata ja maailmaa, ompelisi puvut ja tennarit, kuka kaataisi metsästä puun, kuljettaisi tehtaaseen, tekisi siitä paperia? Kirjoittaisi paperille: kikkelis kokkelis, vähästäpäs hiiltyi.

Itse me päätämme, haluammeko elää maailmassa, jossa lipevimmät idiootit päättävät, mikä on totta. Totta on se, mikä on heille eduksi.

Tässä koko hyvä kirjoitus mistä on kyse.

Lähde : http://pantterin.blogspot.fi/2012/11/kuka-elaa-ja-kenen-kustannuksella.html 






Ei kommentteja: