THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Mikä on työvoimatoimiston tarkoitus?

Laitan uudestaan tämän kirjoituksen tänne koska ei työelämässä olevat tajua mistä laitoksesta on kyse eli TE-Toimistot. En itsekkään tajunnut 30 vuoteen täysin että tämmöisiä pidetään verovaroin pysytyssä jotka aivan turhia lähes 99% tulkoon.

Tein vierailun kyseiseen puljuun, nyt kun työsuhteeni kerran loppui ja piti käydä "ilmoittautumassa". Huvittavaa oli, että toisessa kerroksessa oli ainakin 34 huonetta virkailijoille asiakaspalvelua varten. Jokaisella oli siis oma huone. Paikalla oli kymmenkunta virkailijaa. Missä loput 24 olivat virka-aikaan? Olivatko he kaikki sattumalta lomalla? Palkka heille varmasti ainakin juoksee joka tunnilta. Niistä kymmenkunnasta jotka paikalla olivat, yksi otti vastaan asiakkaita. Kyllä. Luitte oikein. Mitä loput 9 tekivät jäänee mysteeriksi, havaintojen mukaan käytävällä keskustelu, kaikenlaisten paperien pyörittäminen ja netissä surffailu veivät melkoisesti heidän aikaansa. Tämän vuoksi sainkin luvan odotella miltei kaksi tuntia pääsyä herra virkailijan luokse. Tästä kaikesta minulle tuli mieleen kolme kirjainta. D ja D ja R.

No mitä herra virkailija minusta? Eipä juuri mitään. Iski kasan esitteitä kouraan, kirjoitti hieman jotain tietoihini, kopioi työtodistukseni ja kehoitti palaamaan asiaan parin viikon kuluttua ja katsomaan netistä ja muualta töitä. Byrokratiaa ja paperisotaa. Ei muuta.

Tämänkö takia on verovaroillani pystytetty tuollainen kolossi Aurajoen rantaan ja palkattu se täyteen kaikenlaista paperinpyörittäjää ja sossuämmää? Ilmeisesti. Tai sitten hörhöt luulevat, että normaali ihminen ei osaa itse katsoa mitä eri opiskelu- ja työmahdollisuuksia on tarjolla tai ottaa itselleen työttömyysvakuutusta tms.? Tai sitten hörhöt vain haluavat tekotyöllistää kavereitaan työvoimatoimistoihin kasapäin?

Tässä koko kirjoitus ...

Lähde : http://markusjansson.blogspot.fi/2007/08/mik-on-tyvoimatoimiston-tarkoitus.html

Tässä netistä poimittua totuuksia alla. Onneksi olen toistaiseksi välttynyt kaikesta paskasta. Yksi kaveri sanoi hän mieluummin kolaa lumia tai siivoaa pakkotöissä kun joku insinööri tuli opettamaan atk:ta varmaan 1050€/kk brutto palkalla. Myö naurettu mahakippurassa ja pomot sekä muutkin vetää yläpuolella järkyttävää liksaa tajuamatta edes mistään mitään eli suojatyöpaikat siis kaikki kertoneet.

Sitten näissä pajoissa joku "oikea työntekijä" heittää porukoita siivoamaan, kolaamaan lumia jne. koska eihän työttömät voi ajaa omalla autolla jos jollain on varaa siihen itse koska voisivat kuitata kilometrikorvaukset ja muut. Eihän töissä olla rahan takia vaan että on puuhasteltavaa päiväksi kun toiset korjaa palkan itselleen työttömien avulla.  Ei miun kunnassa tämä atk-juttu ;-).

Tämä hyvin kirjoitettu :

Ensin toimitaan niin, että saadaan ihmiset työttömiksi ja sairaiksi ja sitten vielä syyllistetään heidät, kun eivät ole työssä. Stalinin aikainen Neuvostoliitto ja DDR käyttivät samanlaisia menetelmiä pehmittäessään kansaa ja saadakseen ihmiset toisiaan vastaan ja tästä oli seurauksena kyttääminen, vainoaminen ja ilmiannot. Tähänkö meilläkin ollaan menossa?


Tässä taas uudestaan ilmainen bisness idea joka on tutkittu ja olisi miullakin muita ideoita miten esim.vanhuksilta saataisi imettyä rahat itselleen palkkana jota yksi yritys tehnyt pitkään kun kunnan kanssa saadaan hoidettua asioita suhteilla, ei vaan oma pokeri ja moraali pysty tähän koska empatia tulee kehiin. Tietysti ensin pitää päästä nuolemaan ja voitelemaan päättäjiä kunnassa joka toisille lempipuuhaa.


Kuinka luoda bisnes ilman osaamista tai pääomaa?

 

Ei kommentteja: