THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 7. tammikuuta 2013

Pienipalkkaisuus mullisti Saksan - Minimipalkkalaista jätetty toimenpidealoite

Tätähän sitä Suomessakin sekä koko EU:ssa toiset halunneet vuosikymmeniä, monen toive sekä haave toteutunut ja sitten toinen puoli kansasta vetää järkyttävän suurta palkkaa. Toisille ei riitä edes 200 000€/kk palkka etuineen eikä 8000€/kk palkkakaan. Monet vaan nauttii kun toiset kärsii on totuus.

Saksassa voidaan pakottaa töihin 1€/tunti palkalla vai oliko jopa 0,50€/tunti nuoria tukien lisäksi ainaskin jotta eivät saa karenssia. 
Sitten päättäjät vilpittömästi jauhaa paskaa naamapokerina että jokainen työ on arvokasta, ehkä työ onkin arvokasta mutta ei työstä saatu korvaus. itse ne voi vetää vaikka 200 000€/vuosi tuloja niin ei tarvia kovin välkky olla että onko näissä touhuissa mitään järkeä.

Köyhiä ovat ne, jotka tekevät loputtomiin töitä ylläpitääkseen kallista elämäntyyliään.

Pienipalkkaisuus mullisti Saksan :
BERLIINI. Saksa muuttui rajusti niin hyvässä kuin pahassa, kun maan punavihreä hallitus ryhtyi kymmenen vuotta sitten yleistämään pienipalkkaisia työsuhteita.
Pitkäaikaistyöttömyys vaivasi Saksaa ankarimmin kaikista teollisuusmaista, eikä kokonaistuotanto juuri kasvanut. Hallitus leikkasi työttömyysetuisuuksia ja patisti ottamaan vastaan lähes mitä tahansa töitä.

Runsaat miljoona lähinnä osa-aikatyötä tekevää palkansaajaa saa sosiaaliapua, koska palkka ei riitä elämiseen. Erityisen ankarasti osa-aikaisuuden köyhyysloukku koettelee naisia.

Lähde : http://www.hs.fi/ulkomaat/Pienipalkkaisuus+mullisti+Saksan/a1305633871631?ref=tf_iHSboksi_sale&jako=11d2204a833e870ed431e6afd7482963

 

Minimipalkkalaista jätetty toimenpidealoite :

Suomessa matalapalkka-aloiksi mielletään esimerkiksi kaupan ala, siivousala ja kiinteistö- ja vartiointialat. Kiinteistöalalla pienin kuukausipalkka ylittää hädin tuskin 1 300 euroa kuukaudessa.

Työntekijöiden keskusjärjestö SAK on vaatinut minimipalkkoihin korotusta, muta se ei halua että vähimmäispalkasta säädettäisiin lailla kuten monissa muissa maissa.
SAK:n mukaan minimipalkan korotuksista tulee neuvotella liittokohtaisesti.

Lähde : http://www.hs.fi/talous/Minimipalkkalaista+j%C3%A4tetty+toimenpidealoite/a1305633853949


Ei kommentteja: