THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Yleistä löpinää - Kelan kirje teki kotiinpaluusta tylyn

Tämmöistä löpinää tänään, ei laadulla ole väliä vaan määrällä ;-)


Yleisesti lippu lapuista ja kaikesta. Se kuka ei oikeasti ole kokenut ja ollut pitkään eri virastojen kanssa tekemisessä ei kyllä tiedäkkään täysin mistä kyse.
Moni työtön tietää todella paljon enemmän kuin palkkaa nauttivat virkamiehet on totuus.

Siksi myös tämä blogi jotta löytyisi tietoja kun sadat tuhannet asioi Kelan kanssa, Te-toimistoissa, sosiaalitoimistoissa, allekirjoittaa tempputöihin sopimuksia, harjoitteluun sopimuksia.

Oikealla olevista blogi listoista löytyy todella paljon tietoa mutta näitten opettelu, ymmärtäminen, lukeminen vie todella paljon aikaa ja vaatii vaivaa opetella. Työttömän vielä pitäs olla kuin lakimies koska ei hänelle kerrota kaikkea tai lähes mitään monissa paikoissa, eihän moni osaa kysyä edes kaikkea ja sitten on miinoja tahallaan tehty hirveet määrät jotta lakkaa tuet.

Itse olen parissa vuodessa oppinut tosipaljon lakia ja miten pitää toimia. Onneksi on THT ry sekä hyviä apuja linkeissä joita kannattaa hyödyntää myös jos tarvetta, monihan ei tiedä onko tarvetta että voisi saada jotain muutakin.

Nyt katsoin jos postin siirtäisi sähköisesti kun seilannut 1,5 vuotta jatkuvasti 80km kotonta kolmen paikan väliä kuin väkkärä ja jos tulee postia te-toimistosta et ilmoittaudu 2 päivässä niin karenssiahan se tulee kun pitää käydä postia katsomassa välillä tai paljon olen siirtänyt postia toiseen paikkaan kesäisin. Eihän näissä touhuissa ole järjen hiventä sanoo kaikki muutkin keskustelu foorumeilla ja eri järjestöissä jossa juttelemme sekä joka paikassa.

Nyt luvin että sähkölasku pitäs olla aito jotta sen voi lähteeää toimeentulo tukeen, ei helvetti ja tämä aitous koskee vaan työttömiä. Muillehan nettilasku on aito näyttää sen missä vaan.

Kysyn taas salaisesta ryhmästä että onko muilla kokemuksia, voihan joku asua viikon kotona ja toisen viikon vaikka muijan luona tai miten vaan ja pitäskö koko ajan kytätä kotona postia tai käydä kotona.

Täysin kaheleitten touhua ja byrokratiaa.

Miksi työttömän nimike ei voisi olla virkamiesten työllistäjä. Kun menee Te-toimistoon ja kerrankin juttelin polkupyörä sekä hiihtoreiteistä tunnin ja sain puumerkin 3kk taas jatkoa Te-korttiin. Työllistin tunnin virkailijaa jotta se saa palkkaa työstään. Sitten toinen tekee taas saman ja työttömät työllistää hirveen määrän ihmisiä niin eikös tämä pitäisi olla hyvä asia kun työllistetään kymmenen tuhatta varmaan keinotekoisesti. Eihän voi olla niin että vuoden päästä saat kirjeen että tule käymään ja jos tulee joku kirje on aikaa 2 viikkoa vastata esimerkiksi jotta ei saa karenssia. Siis miksi ei leimata korttia suoraan vaikka vuodeksi, siksi koska virkailijoilta loppuu työt. Suurin osa ihmisistä osaa itsekkin etsiä töitä, koulutuksia itse. Menisi ne Te-toimistoon jotka tarvitsee apua.

Tässä taas toinen kirjoitus alla Kelasta jos matkustaa ja tekee töitä. En tiedä tapausta mutta työtön voi olla EU:n alueella 3kk ja ei menetä esim. asumistukea kun ilmoittaa tästä kelaan jne.
Mutta jos olet 5km päässä Venäjällä et voi olla pitkään virallisesti koska Venäjä ei ole EU maa mutta Utsjoella voit olla tai Barcelonassa virallisesti vaikka sinut tavoitettaisi nykyaikana puhelimella, sähköpostilla niin näitä ei käytetä lähes koskaan vaan pelataan kirjeillä. Tämähän täyttä vittuilua niin jatkan toimintaani ja muistakaa THT ry jäsenkampanja johon voi osallistua työssäkävijät myöskin ja näitäkin on ministereistä, politiikoista lähtien jne...

Siis työtön saa olla ulkomailla ja meni senat sakaisin, katson raveja plää plää nyt ...
.


Ei kommentteja: