THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 7. helmikuuta 2013

Saako venäjää osaava varmasti töitä?


Laitan tänne kirjoituksia Saako venäjää osaava varmasti töitä? Lukekaa alla olevista lähteistä lisää ja en jaksa kommentoida moneen paikkaan.

Työkkärissäkin on ollut kalakauppaan harjoittelija ja muuallekkin Venäjänkielen osaajille töitä tarjolla, korvaus on työmarkkinatuki + 9€ päivä kulukorvaus. Kirpputorit ja muut tarvitsee myös.

Mutta sitten nämä akateemiset paikat on erikseen ja eikun etsimään www.mol.fi , www.oikotie.fi ja vaikka www.aarresaari.net että paljon niitä paikkoja on tarjolla niin ei se näin ole mitä paskaa kirjoittaa mediatkin toiset sekä ministerit laukoo tekstiään asiantuntijoineen ajankuluksi ja täyttä sontaa presidenttiä myöten jota voit lukea lähteestä jossa kerrotaan suorempi totuus. Iso määrä opiskelee venäläisiäkin Suomessa Yliopistoissa tai ammattikorkeakouluissa jne. sekä myös Suomalaisia myös Venäjälläkin.

Ehkä pitäs puhua että Suomessa on pulaa Venäjänkielentaitajista jotka haluaa tehdä "paskaduunia" paskapalkalla jotta tietty osa voi vetää mahdollisimman isot voitot omaan taskuun. Ei ne Venäläisetkään ole tyhmiä.

On toinenkin venäjämeemi, joka jatkuvasti kiertää ja kopioituu keskusteluun ilman, että kukaan koskaan pysähtyisi tarkistamaan, missä väite on syntynyt ja onko se totta. Näin tämän meemin viimeksi Tiina Rajamäen kolumnissa verkkohesarissa 29.1., mutta sen jälkeen se on varmasti ehtinyt putkahtaa esiin jo jossain muuallakin. 

Väite on, että venäjän kielen taitajista on Suomessa pulaa ja venäjän kielen taito auttaa työllistymään Suomessa. VÄÄRIN. Suomessa on ainakin 60 000 venäjää äidinkielenään puhuvaa ja suuri määrä suomalaisissa korkeakouluissa venäjän taidon hankkineita suomenkielisiä. 

Heitä on yllin kyllin ja he kilpailevat kiihkeästi työpaikoista ja toimeentulosta kuten kaikki tässä maassa töitä haluavat ja tekevät. Heistä ei ole pulaa. Päinvastoin venäjän kielen sisäänottopaikkoja aiotaan vähentää Helsingin yliopistossa. Tänäkin vuonna kymmeniä venäjän maistereita valmistuu Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistoista sekä Åbo Akademista.

Alla olevista lähteistä voi lukea lisää aiheesta joka on pitkä ja tässä vain pieni ote asiaan.

Lähde : http://guljailua.blogspot.fi/2013/01/suomessa-on-riittavasti-venajan-kielen.html
Lähde : http://www.venajaseura.com/blogi/saako-venajaa-osaava-varmasti-toita
Lähde : http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2013/02/05/venajaa-kannattaa-opetella-totta-vai-tarua/20131813/139

Ei kommentteja: