THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Aika tuttu tilanne - Paavo töissä


Laitetaas tähän pääsivulle tämmöinen kirjoitus ja ehkä ollut ennenkin.

Ilmaistyö, case study: Iso-Britannian Workfare-ohjelmat

lmaistyö on ollut viime aikoina tapetilla, ja moni näyttää kannattavankin kyseistä pakkotyötä. Suomessa nämä niin sanotut työllistämistoimenpiteet ovat tuttuja - mutta niin muuallakin. Iso-Britannia otti marraskuussa 2011 käyttöön niin sanotun Workfare-ohjelman. Iso-Britannian hallitus ajoi läpi työttömiä koskevan lain, jonka mukaan työttömyyskorvausta saavien tuli osallistua näihin työllistämistoimenpiteisiin.

- Erään työntekijän kommentti: "Kolme uutta ihmistä aloittaa tänään palkattomina työntekijöinä. He auttavat meitä 30 tuntia viikossa, kahdeksan viikon ajan ja yli Joulun. Minua kauhistuttaa ajatus siitä että johtoportaamme ajattelee ettei heidän tarvitse maksaa meille palkkaa. Minä itse olen tällä hetkellä osa-aikaisena minimipalkalla, ja jos työnantajani saa ilmaistyöläisiä nyt, niin mikä estää heitä irtisanomasta minua ja korvaamalla minut ilmaisella työntekijällä?"

- Toisen ihmisen kokemukset Workfare-ohjelmista: "Poundland ottaa vammaisia ihmisiä Workfaren mikkihiiri-ohjelmaan. Osallistuja täyttää hyllyjä neljä viikkoa, myös yötuntien aikana. Osallistujalle kerrotaan heti alussa että heidän on turha unelmoidakaan työpaikasta. Ystäväni lopetti oman harjoittelunsa ja hänet korvattiin heti uudella Workfare-harjoittelijalla."


Alla olevassa linkissä on lisää. Nää touhut on todella syvältä, mutta ei näitä olisi jos tietty osa kansasta ei tykkäisi näistä touhuista ketkä on vallankahvassa kiinni vain omaetu mielessä.
Eiköhän nää ole pian koko EU:ssa ja Suomessakin vaan pahenee tilanne.

Lähde : http://jremes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133236-ilmaistyo-case-study-iso-britannian-workfare-ohjelmat




Ei kommentteja: