THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Tätä 5-kymppiset katuvat eniten - liian vähän matkailua

Nyt kun on perjantai ja moni miettii mitä tekee kun työviikkokin loppuu monelta, tässä on tutkimus briteistä että moni haaveilee matkailla. Edellinen uutinen tai kirjoitus käsitteli että työttömätkin voivat nyt uudenlain mukaan matkailla paremmin jotta niitten ei tarvia jumittua vain Suomeen.

Tiedä vaikka sinkoisi itsekkin polkupyörällä Venäjälle yöksi tänään kun ensin käyn Lappeenrannassa hoitamassa asioita aamupäivällä.

Ja toisilta paikkakunnilta voi saada halpoja lentoja vaikka ulkomaille muutamilla kympeillä, bussimatkoja viroon ja viikolla on edullisimmat jota työttömät myös käyttää tai pitäs puhua vähävaraiset. Tietysti lapissa asuvat voivat käydä Ruotsissa tai Norjassa riippuen missä asuu tai jopa Murmanskissakin jos vaan on rahaa.

Kannattaa myös kysyä liftikyytejä jonkun mukaan ja netissä voi kysellä monissa paikoissa tai sitten maksaa pienemmän osan jos ei ole kaveriporukkaa tai julkiset kyydit ovat liian kalliita budjetille.

Tietysti kaikki eivät pysty matkustamaan ulkomaille kun ei ole rahaa edes  20-100€ matkalle ja riippuu missä asuu. Itse voin kyllä polkea pyörällä Venäjälle josta pääsee myös etiä päin halvalla julkisilla busseilla ja junilla jos ei jää rajakaupunkiin joka sekin ihan  hyvä vaihtoehto välillä ja tuo vaihtelua tähän Suomen kaamokseen ja pimeyteen. Ja Helsingin seudulla voi käydä esim. Virossa vaikka päivämatkoilla helposti.

Itse kannatan matkailua jos se vaan on mahdollista koska monella vaikuttaa myös perhesuhteet, raha, työpaikka,työttömyys jne. Ja ei kaikki tietenkään välttämättä halua matkailla vaan olla mökillä tai ihan vaan kotona.

Mutta kannattaako odottaa eläkettä jos haluaa matkailla vai ottaa riskejä elämässä työpaikan menetyksenkin ohella. Siinäpä visainen kysymys ollut 20 vuotta maailmalla mitä ollaan juteltu reppureissaajien kanssa ja aina oltu sitä mieltä että ei kannata odottaa eläkeikää. Elämä on valintoja täynnä.

Viisikymppiset paljastivat, mitä katuvat eniten. 
Tulokset ovat yllättäviä.

Jopa yli 90 prosenttia yli viisikymppisistä haastatelluista katui eniten liian vähäistä matkailua. Se ei ole ihme, sillä vastaajat kertoivat tehneensä keskimäärin alle yhden reissun vuodessa.

- Matkailu on jotain, joka minun mielestäni pitäisi olla jokaisen prioriteettilistalla korkealla. Kuten tämäkin kysely osoitti, saa katua, jos se ei ole siellä, Sunshine-sivuston perustajiin kuuluva Chris Clarkson kommentoi kyselyn tuloksia.

Vähiä reissujaan katuvat kertoivat haluavansa nähdä vielä ainakin Australian, Yhdysvallat ja Etelä-Afrikan. Yli 60 prosenttia aikoi nähdä enemmän maailmaa eläkkeelle jäätyään.

Alla kirjoituksesta lisää ...

Lähde : http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2013022216706326_ma.shtml

Tässä samalla sivuistani linkki jossa on vain  hyvin pieni osa valokuviani matkoiltani jos se loisi kipinää sekä on muitakin linkkejä sekä mainoksia jos se kipinä löytyisi mutta aina tarvitaan rahaa olkoon se sitten vaikka Venäjälle yöksi polkupyörällä niin hotelli on n. 20€/yö + muut menot, mutta halvallakin voi olla koska kaikki riippuu ihan itsestä mihin sitä rahaa tunkee.

Tottakai jos haluaa vaikka Aasiaan se vaatii jo enemmän rahaa ja lentoliput on suurin kustannuserä, siellä paikanpäällä selviää 20€/päivä majoituksineen jos ihan minimi budjetilla menee vaikka 1-3kk. Mutta rahaa se aina vaatii ja aikaakin ja tuliaisina on paljon muistoja sekä kokemuksia.



Itse suosittelen ostamaan kirjan - Madventures - Kansainvälisen seikkailijan opas.
(ei olekkaan myynnissä nyt Madventures sivuilla http://www.madvendor.com/ )




Ei kommentteja: