THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kahdet työmarkkinat - Työttömän elämää Teppo Palmroos

Tähän lisäyksiä jälkikäteen:

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) johtaja, taloustieteilijä Juhana Vartiainen sekä vakuutusyhtiö Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander linjasivat keskiviikkona, että Suomi tarvitsee työvoimaksi ja työpaikkojen synnyttäjäksi 100 000 uutta maahanmuuttajaa, kertoo verkkolehti Uusi Suomi.

Vai onko Vartiaisen idea luoda orjakasti josta otetaan tehot irti siihen asti että kuolevat aliravitsemukseen?

Entäpä mihin tämä halpatyövoima asutetaan? Ilman asunnon tarjoamaa tukikohtaa työssäkäynti on vaikeaa. Asutetaanko Etelä-Suomen kasvukeskuksiin, joissa on asuntopula? Lisätäänkö asumistukia niin että matalapalkkaisilla on varaa asua voidakseen käydä työssä?

Suomessa on varmaan puolisen miljoonaa työtöntä kun täys paskapalkkaiset lasketaan mukaan ja ehkä paljon enemmänkin. Eiköhän tämä kerro millaiset ihmiset palkkaa sitten näitä töihin jotka ei ajattele kuin omaa itseään sekä tiettyjä piirejä kun tietyille on varaa sitten maksaa aivan järkyttäviä palkkoja, sanon että jos kassa saa 1400€/kk täyspäivätyöstä ja iso osa yli 4000€/kk ---> niin jossainhan mätää ja paljon. Ei enemmistö tätä halua mutta eihän nämä tietyt ihmiset sitä tajua vaan pitävät itseään niin hyvinä. Näitä riittää Suomessa. 

Tutkimus: Psykopaatin aivot eivät tunne myötätuntoa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan psykopaattisten ihmisten aivoissa ei tapahdu myötätuntoon viittaavia muutoksia tilanteissa, jotka normaalisti saavat tuntemaan empatiaa. Tulokset viittaavat hermostolliseen poikkeavuuteen, jonka takia psykopaatit eivät reagoi normaalilla tavalla muiden ihmisten ahdinkoon.
 



 

Mainostan tässä Saku Timosen kirjoitusta kun tällä viikolla on monikin puhunut niin järkyttäviä asoita että ei voi kuin pyöritellä päätä että mistä näitä karpaattien neroja ja ajatusten tonavia tulee.

Täällä on jo nyt toisen luokan työmarkkinat. On olemassa suuri joukko ihmisiä yli 130 000 pitkälti jotka joutuvat tekemään työtä 9 euron päiväkorvauksella joka ei ole palkka. Ja kuinka paljon on 1050€/kk palkkatuki töillä tekeviä ja ilmaisia harjoittelijoita joita myös käytetään vaan hyväksi täysin.

Siksi ei toisista töistä makseta palkkaa koska vaan vastuusta maksetaan eikä itse työntekemisestä.

Tässä Lauri Ihalaisen juttu.

Miksi Lauri Ihalainen ja muut ei ole huolissaan Suomalaisista jotka tekee töitä täysin palkatta tai täysin olemattomalla palkalla tai korvauksella, tossa toisessa paikkaa juuri oli että toiset ei saa sitä 9€ päivässä edes vaan ruokaa.

Hallelujah, tämä on Suomi - Finland.  

Tähän väliin musiikkia Teppo Palmroos "Työttömän elämää."




sakutimonen @ Perjantaina, Huhtikuun 26. 2013
Kun VATT:n Juhana Vartiainen ja Ilmarisen Jaakko Kiander esittelivät teesinsä, niin jopa ministerimme älähtivät. Vartiaianenhan sanoi, että työpaikkoja syntyy silloin, kun työvoimaa on tarjolla runsaasti. Lisää työvoimaa saadaan tekemällä työnteko kannattavammaksi kuin joutenolo eli Vartiaisen kielenkäytössä alentamalla työttömyysetuuksia. Silloin huonostikin palkattu työ kelpaa.

Lisää työvoimaa saadaan myös lisäämällä maahanmuuttoa. Kiander kiirehti täsmentämään, että maahan tarvitaan 100 000 maahanmuuttajaa. Maahanmuuttajat yleensä hakeutuvat matalapalkkaisiin töihin, joten kun halpatyövoimaa on tarjolla runsaasti, niin silloin syntyy lisää matalapalkkaisia töitä. Kumpikaan herroista ei maininnut mitään työllä saatavalla palkalla elämisestä.

Nyt siis ministerimme älähtivät. Pääministeri Jyrki Katainen sanoi, että työelämässä on vain yhdet pelisäännöt kaikille. Samasta työstä on maksettava sama palkka. Työministeri Lauri Ihalainen puolestaan sanoi, että tähän maahan ei tehdä toisen luokan työmarkkinoita ja että tällaiset ajatukset kertovat moraalikadosta.

Tämä on ministereiltä oikein selkärankaista puhetta. Heiltä kuitenkin unohtui se tosiasia, että meillä jo nyt on työelämässä kahdet pelisäännöt. Ne ovat vielä rumemmat kuin Vartiaisen ja Kianderin esittämät. He sentään esittivät matalapalkkaisen työn lisäämistä, mutta meillä käytetään jo nyt runsaasti täysin palkatonta työvoimaa ja sen käyttäminen lisääntyy koko ajan.

Tarkoitan tietenkin työttömien kohtelua. Heidät voidaan velvoittaa tekemään työtä pelkällä työmarkkinatuella ja yhdeksän euron päivittäisellä kulukorvauksella. Terve pitkäaikaistyötön määrätään kuntouttavaan työtoimintaan eli tekemään joskus hyvinkin raskasta työtä pelkän työttömyyden keston perusteella. Toinen työtön määrätään työkokeiluun johonkin yritykseen samalla yhdeksän euron korvauksella. Siellä hän tekee samaa työtä rinta rinnan sellaisen kanssa, jolle maksetaan TES:n mukaista palkkaa.

Tätä minä luonnehtisin moraalikadoksi, mutta väärässähän minä kuulemma olen. Minulle on monella suulla todisteltu, että kuntouttavassa työtoiminnassa olevat nauttivat suunnattomasti saadessaan tehdä palkatonta työtä. Samoin nauttivat työkokeilussa olevat ja lisäksi heillä on mahdollisuus näyttää kykynsä ja siten saada vakituinen työpaikka. Kun sanon, että ei kai kukaan hullu palkkaa maksa jos saa palkattomia työntekijöitä, niin minulle hymähdellään.

Se on kuulemma ihan eri asia. Niin se ilmeisesti on ministereidenkin mielestä. Ei tänne halpatyövoimaa tarvita niin kauan kuin meillä on omasta takaa täysin ilmaisia työntekijöitä. Sen lisäksi palkattoman työvoiman käyttö ei ole palkattoman työvoiman käyttöä, vaan se on työvoimapolitikkaa. Se on ihan eri asia.

Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/kahdet-tyomarkkinat/



Ei kommentteja: