THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Vapaaehtoistyö voi viedä työttömyyskorvauksen

MUISTUTUS - WARNING

Muistakaa että ette auta ketään siivouksissa, kauppa käynneissä, haravoinnissa, nurmikon ajossa, polttopuiden teossa, puiden kaadossa, tiskaamisessa, atk-hommissa, rakennus töissä, lumitöissä, autoremonteissa, tukanleikkuussa eikä missään. Ja urheiluseurat, kerhot & muut pitää kiertää kaukaa.
Joku työtön kirjoitti paikalliseen lehteen kirjoituksia lapissa kerran pari kuussa harrastuksena niin menetti korvaukset, että näin kärsikää ja menkää kyykkyyn.

Ruuanlaitto ainoastaan sallittua jos itse syö samalla eikä syötä lusikalla toisen suuhun ruokaa, samalla voi jutella kivoja joka on terapiaa ja jos oikein ahkera voi pelata korttipelejä jota ei lasketa vapaaehtoiseksi työksi kun kysyin te-ministeriöstä vastuunkantajilta ohjeita lisää.

Lisäys että jos olet "työkokeilussa" te-toimiston kautta  9€ päiväkorvauksella tekemässä vaikka oheisia töitä niin olet sitten töissä tai saat 1050€/kk palkkatukea sii brutto vaikka opettaisit atk:ta, pitäisit atk systeemejä yllä tai tekisit nettisivuja.
Ja näihin voidaan pakottaa alle 80km päähän eli saat vähemmän palkkaa kun teet töitä.

Olen ehdottanut että kunnan&valtion palveluita voitas siirtää sekä yrityksiä tohon rajan taakse Venäjälle josta saadaan vielä  halvemmalla työntekijöitä. Tietysti johtotaso ja muut saa oikeaa palkkaa itsellelleen sekä muita etuja jolla saakin jo ostettua jotain koska vastuusta pitää maksaa.

Tästä se lähtee kuten Kotka yms. jo pesettää pyykit Virossa. Imatralla voitas varmaan todella iso osa töistä hoitaa Venäjällä tai sitä kautta mutta onhan työttömät sitten jotka voi tehdä töitä palkalla jolla ei tee mitään koka eihän niillä ole vastuutakaan kuten vaikka sairaanhoitajilla.

Vastuu on vain johtajilla tai päälliköillä yms. karpaattien neropattien sekä ajatusten tonavien mielestä joille pitää maksaa vastuusta.

Työssäkäyvät voivat tehdä vapaaehtoistöitä koska niille maksetaankin töistä oikeaa palkkaa niin motivaatiokin on suurempi auttamaan vapaaehtoisesti toisia eikä kilpailu vääristy.


Työtön saattaa menettää työttömyyskorvauksensa tekemällä palkatonta vapaaehtoistyötä.

Vapaaehtoistyön tekeminen voi joillain paikkakunnilla viedä työttömyyskorvauksen.
Vapaaehtoistyön tekeminen voi joillain paikkakunnilla viedä työttömyyskorvauksen. (EERO LIESIMAA)
Vapaaehtoistyön ehdot ovat niin epäselvät, että osissa Suomea työtön saa tehdä sellaista vapaaehtoistyötä, joka toisilla paikkakunnilla vie häneltä työttömyyskorvauksen.
Työ- ja elinkeinoministeriö aikoo puuttua asiaan. Ministeriö laatii tänä keväänä ohjeistuksen, jonka on määrä taata yhdenvertainen kohtelu vapaaehtoistyötä tekeville työnhakijoille.

Nykysäännöt vapaaehtoisesta ilmaistyöstä ovat peräisin 1990-luvulta.
- Lain mukaan työtön voi tehdä palkatta tavanomaista, yleishyödyllistä vapaaehtoistyötä tai talkootyötä. Tuon tarkemmin lainsäädäntö ei asiaa määritä, kertoo ylitarkastaja Johanna Nyberg työministeriöstä.

Nyt TE-toimistot punnitsevat tapaus kerrallaan, onko työttömän vapaaehtoistyö tavanomaista ja yleishyödyllistä.

TE-toimistojen on lisäksi vahdittava, ettei työttömyyskorvausta käytetä palkkatyön korvikkeena.
- Tavoitteena on ollut estää kilpailun vääristymät. Työttömyysetuudella ei saa tehdä palkatta töitä, jotka yleensä tehtäisiin normaalissa palkallisessa työsuhteessa, Nyberg lisää.

STT

Ei kommentteja: