THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

lauantai 11. toukokuuta 2013

Nyt leikkuri iskee insinööreihin - jo 6600 ilman töitä


Yksi työpaikka kymmentä työtöntä insinööriä kohti. Keskipalkkaiset työpaikat ovat toden totta katoamassa pikku hiljaa Suomesta jättäen jäljelle vain matalapalkka-alat ja korkeasti palkatut esimerkiksi asiantuntijatehtävät.

Nyt huomasin että yksi kirjoitus on tuhoutunut piru kun näppis vähän jumissa.

Laitetatas tähän alkuun tämmöinen kirjoitus "Oikeiston ja vasemmiston ero".

Mitäpä mahtaa aikanaan pitkäaikaistyöttömäksi päässyt insinööriparka sanoa, kun hänelle aletaan luomaan polkuja takaisin työelämään 9,- päivittäisellä ylläpitokorvauksella tai muulla ilmaisella tempputyöllä?


Eniten työtä vailla on tietotekniikan insinöörejä. Maaliskuussa heitä oli työttömänä yli tuhat, mikä on kolmatta sataa enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Nämähän voitas palkata yhdistyksiin, kuntiin tai valtiolle työkokeilijoiksi "karenssin uhalla tottakai" pitämään yllä palvelimia, tietoliikennettä, mikroja, oheislaitteita, ohjelmoimaan, kouluttamaan työttömiä, atk-ajokortti kursseja pitämään ja tietysti kolaamaan lumia tai siivoamaan toisten asuntoja jos ei ole alan töitä jonain päivänä eli tekemään kaikkea mahdollista jotta kertyy sitä arvokasta työkokemusta ja oppii nöyryyden eivätkä valittaisi koskaan jatkossa mistään. Mitäs sitä palkalla kukaan tekee kunhan on puuhastelua päiviksi, antaa sen palkan parempiosaisille huipuille sekä huijareille.

Tietenkin 9,- päivä  ylläpitokorvauksella ja kenellä työkokemusta yli 20 vuotta alalta saavat sitten 1050€/kk brutto palkkatukisetelin. Ai mutta eikös näin tehdäkkin jo. Sitten valittajat syyllistetään jos eivät tee kiltisti töitäään ja suostu ns.hyväskikäytettäväksi.

Kunta tai mikä taho olisikaan säästäisi palkkakuluissa kun kaikki tekisi työkokeiluna töitä max 1050€/kk brutolla. Tulisi hirveet määrät säästöjä ja säästöillä voitas korottaa keskijohdosta ylöspäin olevien palkkoja pilviin koska ne olisi vastuussa työntekijöistään ja vastuusta pitää maksaa. Eihän kunnat ja valtio olekkaan velkaantunut kun vastuusta maksetaan ja hyvin ;-)

En tiedä ympäri Suomesta yhtään ex-työkaveria joka haluaa jatkaa meidän samoja töitään samoilla palkoilla. Kaikki sanoneet ei kiinnosta ja mieluummin ovat työttömänä 20-30v työuran jälkeen. Kummasti taas kenellä oli isompi palkka heitä taas motivoi samat työt. Sitten lässytetään ei palkka ole tärkeä vaan mukava työ. Täyttä paskaa, muuten kaikki luopuisi palkasta ja tekisivät ilmaiseksi töitä tai 1050€/kk palkatuella 5 tuntisia työpäiviä, joka vastaa 1680€/kk palkkaa 8 tunnin työpäivällä. 1050€/kk palkka on suuri sanoo etenkin kokoomus ja uusiliberalistit, laitat vuokraan 400-700€ joten jää vieläkin rahaa elämiseen hirveesti sekä säästöönkin ;-)

Toisaalta miksi maksaa insinöörille insinöörin palkkaa kun monia samoja asiantuntija töitä voi tehdä ilman koulutustakin tietenkin puolet pienemmällä palkalla ympäri Suomea ainaskin tietotekniikka alalla jos olen käsittänyt asiat oikein kaikkien kanssa mitä juteltu 30 vuotta ainaskin ;-)



3T-lehti: Japanilaisyhtiö jättää Suomen? - Lähes tuhat työpaikkaa vaarassa, no kukas hullu ei jättäisi tämän maan jos on mahdollisuus. Järkevä veto.


Insinöörien työpaikat ovat joutuneet tulilinjalle, kun vientiteollisuuden yritykset vähentävät väkeä. Työttömiä insinöörejä on nyt neljännes enemmän kuin vuosi sitten. Pahin tilanne on tietotekniikka-, kone- ja rakennusinsinööreillä.

Työttömyys on ennen iskenyt insinööreihin harvemmin kuin muihin, mutta enää koulutus ei suojele potkuilta. Etenkin suuret vientiyhtiöt ovat jatkaneet irtisanomisiaan, joista moni koskee insinöörejä.
Maaliskuussa työttömänä oli 6·600 insinööriä eli kaksi kertaa niin paljon kuin ennen finanssikriisiä keväällä 2008. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan avoimia paikkoja oli 660 eli vain yksi kymmentä työtöntä kohden.

Tässä aiheesta alla lisää.

Lähde :  http://www.3t.fi/artikkeli/uutiset/tyoelama/nyt_leikkuri_iskee_insinooreihin_jo_6600_ilman_toita


Narsistis-psykopaattisen kulttuurin henkinen alennustila – Taisteleva humanismi, osa 3b



Lähde : http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=7816

Ei kommentteja: