THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 28. toukokuuta 2013

Saksan malli on tuloerojen ja köyhyyden malli - Filatov ehdottaa palvelutakuuta yli viisikymppisille

Tätähän Suomi Finland luonut jo 20 vuotta ja naputettu tästä joka työpaikassa mitä kaveripiiritkin kertoo erifirmoista että samaa heilläkin eli luotutarkoituksella "paskaaduuneja" joista ei vaan haluta maksaa palkkaa. Ihminen voi saada palkkaa vaikka 850€/kk niin viranomaiset puhuu että se ei ole työtön tilastojen mukaan vaikka itse työtön pitää itseään työttömänä ja etsii oikeaa työtä koko ajan.

En ole varma paljon hankkivat esim. lehden jakajat mutta on hirveesti osapäivä töitä joissa ei palkka ole järin suuri mutta jonkun nekin tai monet työt olisi tehtävä tai yhteiskunta kaatuu jos ei ole paskaduuneja, mutta kyllä paskaduuneistakin voisi sentäs maksaa asiankuuluvaa palkkaa etenkin valtion&kunnan töissä koska toinen puoli vetää sitten aivan överi tuloja tyhjästä kun vaan näin päätetään.

Näin valtionyhtiöissä tienaa, paras että Alkosta ja Altiasta saa tommoisia palkkoja että ihmiset joisi ja ostaisivat enemmän viinaa niin siintä sitten maksetaan vielä ja toiset taas tekevät töitään jättipalkoilla että ihmiset ei joisi taas josta myös maksetaan satoja tuhansia vuodessa. 

Nämä uusliberialistit ovat aivan pihalla normaalielämästä sekä mikä on teorian ja käytännön ero yhteiskunnassa ja kaikessa, Yliopistomaailmassa näitä on ja toiset leijailee aivan ufojen maissa. Ei onneksi kaikki.

Saksan Keskusammattiliiton DGB:n työmarkkinajohtaja Wilhelm Adamy varoittaa Suomea kopioimasta Saksan mallin uusliberalistisia uudistuksia. Hän sanoo Saksassa niiden takia tuloerojen ja köyhyyden kasvaneen.

– Jos Suomi haluaa luoda sosiaalisia ongelmia, niin kopioikaa Saksan mallia. En suosittele sitä, Saksan Keskusammattiliiton DGB:n työmarkkinajohtaja Wilhelm Adamy sanoo.
Adamyn mukaan Saksan menestys eurokriisissä ja hyvät työllisyysluvut ovat vain osa totuutta. Saksan mallin maksavat miljoonat epätyypillisiin ja pienipalkkaisiin työsuhteisiin joutuneet. Toinen häviäjä on Saksan valtio, joka joutuu maksamaan riittämättömillä palkoilla kituuttaville sosiaalitukea. Myös valtion verotulot ovat pienentyneet.
Hyvistä työllisyysluvuista huolimatta köyhyys ja tuloerot kasvavat Saksassa. Noin seitsemän miljoonaa työntekijää joutuu tekemään kahta työtä selvitäkseen.
Adamyn mukaan Saksan valtio maksaa neljä miljardia euroa vuodessa toimeentulotukea työssä oleville. Saksassa noin joka kymmenes kotitalous on sosiaaliturvan varassa.
– Saksaan yritettiin saada Hartz-lailla uusia työpaikkoja. Palkkojen ja työehtojen leikkaamisella kuitenkin luotiin matalapalkka-alojen ansa, josta ihminen ei pääse nousemaan ansioille, joilla tulisi toimeen, Adamy listaa.
Hän muistuttaa köyhyysloukun pahenevan eläkeiän lähestyessä, sillä osasta pätkätöitä ei makseta eläkettä.
– Hyvistä työllisyysluvuista huolimatta köyhyys ja tuloerot kasvavat Saksassa. Noin seitsemän miljoonaa työntekijää joutuu tekemään kahta työtä selvitäkseen. Koulutus ei enää ole tae paremmasta palkasta ja matalapalkkatyö on yleistynyt myös täyttä työpäivää tekevien joukossa, Adamy listaa.

Lähde : http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/12456-saksan-malli-on-tuloerojen-ja-koyhyyden-malli

Filatov ehdottaa palvelutakuuta yli viisikymppisille

Nuorisotakuun rinnalle tarvitaan yli viisikymppisten palvelutakuu. Tätä mieltä on SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov.

– Kannattaa huomioida, että ikääntyneiden työttömyys nousee määrällisesti tuplavauhtia nuorisotyöttömyyteen verrattuna, Filatov sanoo.

Että tämmöistä jären juoksua kansanedustajalta, kumma kun itse ei näytä esimerkkiä muille, olisi hyvä ruveta 9€ päiväkorvauksella töihin tai 1050€/kk brutto palkkatuella. Kummasti nämä muita haluaa näihin hommiin mutta itse eivät suostu näyttämään esimerkkiä. Jos tämä toteutuu kannattaa pitää 500 000 työtöntä reservissä joilla työkokemusta 20-30 vuotta niin saadaan täysiäammattilaisia töihin ilmaiseksi tukia vastaan tekemään töitä, mitäs sitä palkalla ja rahalla tekee, parempi antaa ne paremmille ja viisaille ihmisille. 

Vertaukseksi että esim. Wahlrooskin saa maataloustukea 263 000€/vuodessa jotta on rahaa harjoittaa maatalousyritys toimintaa. 

Ei kai tukia muuten haeta kuin että ei ole varaa ja kovapalkkaiset ne vasta rehellisiä ovatkin Suomessa sekä EU:ssa. Yritystukiakin saavat menestyvät firmat jotka ottaa tuet palkkana itselleen ja puhutaan aivan eri rahamääristä, koska kyse on tuesta se ei ole varastamista kun on vaan törkeä ja sika. Ja ihminen tekee lait itse.

Jos Suomessa olisi mahdollista  niin varmaan tietty osa kansasta haluaisi Presidentiksi tai työministeriksi Karpaattien neron ja Ajatusten Tonavan.

Lähde : http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/12453-filatov-ehdottaa-palvelutakuuta-yli-viisikymppisille

Onko kaikki työ arvokasta? (youtube)


Saa nauraa vapaasti miten kovalla pokerilla sanotaan että ei ole paskaduuneja olemassa.

Tiukan valtion kontrollin ja sotavarustelun ansiosta natsi-Saksassa saavutettiin miltei täystyöllisyys. Työläisten edut ja oikeudet olivat huonot. Palkat tippuivat vuosien 1933 ja 1938 välillä noin 25 %. Työntekijällä ei ollut myös oikeutta kieltäytyä määrätyistä töistä ja työpaikan vaihtoon vaadittiin työnantajan suostumus. Lisäksi eritoten nuorten aikuisten miesten odotettiin suorittavan palkattoman työpalvelusvuoden opintojen jälkeen. Lähde: Wikipedia.

Videoklipit:

A2 Teema: Syrjäytyneet nuoret -ilta
http://www.youtube.com/watch?v=4O8dRX...

Donald Duck Nazi "Der Fuehrer's Face" - 1943
http://www.youtube.com/watch?v=oLV5GC...


Kansanedustajat: Nollasopimukset kiellettävä - ne ovat "orjatyösopimuksia"

Ei kommentteja: