THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 30. toukokuuta 2013

Työvoimapoliittisten toimenpiteiden todellisesta luonteesta

Tässä rautalangasta väännettynä mistä on kyse Juha Remeksen kirjoittamana. Toisaalta paskapalkkaisilla on tätä samaa ollut vuosikymmeniä töissä 20-30 vuotta eikä palkka nouse mitenkään isolle osalle koskaan kuin peruskorotukset. Pidetään vaan nimikkeet paskoina ja puhutaan jonninjoutavia vuodesta toiseen oma minä mielessään sekä tiettyä piiriä ajatelleen siis ihan kunnissa&valtiollakin.
Kaiken tarkoituksena on ainoastaan saada työt tehtyä ilmaiseksi tai onnettomalla "palkalla" kun tietty osa vetää voitot palkkana tileilleen sekä nauttii kaikesta. Ja näitä ruoskijoita riittää pelkästään Suomessakin.

Nuorisotakuu käytännössä (Kuva: Wikipedia Commons)

Politiikka on tiettyyn aatteeseen pohjautuvaa toimintaa jolla pyritään vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Työllisyys on yksi yhteiskunnallinen osa-alue, jolloin työvoimapolitiikka on vahva osa politiikkaa. Kuitenkin, työmarkkinat ovat osa markkinataloutta. Tarkemmin ottaen, ihminen myy työpanoksensa työnantajalle sovittua rahasummaa (palkkaa) vastaan. Tällöin voimme sanoa, että työvoimapolitiikka on työmarkkinoiden sääntelyä.

Paljastan teille salaisuuden. Itse asiassa, tämä on ollut monen kansalaisen tiedossa mutta kovin moni ei sano sitä julkisesti. Työvoimapoliittinen toimenpide on ensisijaisesti poliittinen toimenpide. Sen ei ole tarkoituskaan auttaa työtöntä palkkatyöhön, vaan tarkoitus on antaa ilmaistyövoimaa yrityksille kilpailukyvyn parantamiseksi. 

Yrityksen tarkoitus on tehdä voittoa keinolla millä hyvänsä, joten ilmainen työvoima kyllä kelpaa. Tällä tavalla saadaan palkkoja alaspäin ja sisäistä devalvaatiota toteutettua ilman että kukaan nostaa asiasta meteliä. Itse asiassa, yritykselle maksetaan (veronmaksajien pussista) 10€/päivä, kun yritys ottaa työttömän ilmaisharjoittelijaksi. Miksi siis turhaan palkata ketään kun ilmaisorjiakin on tarjolla?

Nuorisotakuu (ja Tarja Filatovin ehdottama palvelutakuu) ovat samalla tavalla juuri työvoimapoliittisia käsitteitä, joilla pyritään saamaan palkkoja alaspäin. Näitä asioita perustellaan yhteisellä hyvällä, mutta oikeasti kyse on vain yrityksien hyvästä. Ja poliitikkojen vallasta. Syy miksi palkan sivukulut ovat korkeat ja ihmisten työllistäminen oikeisiin palkkatöihin on vaikeaa on juuri työvoimapoliittinen, koska työvoimapolitiikan avulla saadaan ihmiset nöyriksi ja valtion kontrollin alle. Vapaa työläinen ei ole valtion kannalta hyvä asia, koska hän päättää itse miten pyörittää omaa elämäänsä. Siksi onkin saatava mahdollisimman monet YT-neuvottelut käyntiin, että ihmiset joutuisivat valtion holhouksen alle ja ilmaistyöhön.

On tälle kansantaloudellinenkin syy. Ulkoinen devalvaatio oli aikanaan vientiyrityksille hunajaa. Mutta niin on nykyään harrastettu sisäinen devalvaatiokin. Vientiyritykset eivät nimittäin kärsi kansalaisten ostovoiman puutteesta niin paljoa mitä kotimarkkinat. Työvoimapoliittiset toimenpiteet ovat siis vientiyrityksiä suosivia toimenpiteitä. Nämä toimenpiteet toki heikentävät kotimarkkinoita, koska ilmaisharjoittelijoilla ei ole ostovoimaa. Kyseessä on siis epäsuora tulonsiirto kotimarkkinoilta vientiyrityksille.

Esimerkiksi esitys siitä että vakituisia työntekijöitään saa tarjota nuorisotakuun mukaista palkkaa nuorelle kertoo mikä tarkoitus työvoimapoliittisilla toimenpiteillä on: Kyseinen esitys sallii siis sen että yritys lomauttaa vanhat työntekijänsä ja ottaa nuoria nälkäpalkalla työhön. Suomesta ollaan tekemässä rikkaiden veroparatiisia (muiden verohelvettiä) ja halpatyövoimalla pyörivää yhteiskuntaa.

Politiikka on tiettyyn aatteeseen pohjautuvaa toimintaa jolla pyritään vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Työllisyys on yksi yhteiskunnallinen osa-alue, jolloin työvoimapolitiikka on vahva osa politiikkaa. Kuitenkin, työmarkkinat ovat osa markkinataloutta. Tarkemmin ottaen, ihminen myy työpanoksensa työnantajalle sovittua rahasummaa (palkkaa) vastaan. Tällöin voimme sanoa, että työvoimapolitiikka on työmarkkinoiden sääntelyä.

Lähde : http://jremes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141416-tyovoimapoliittisten-toimenpiteiden-todellisesta-luonteesta


Ei kommentteja: