THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Vuodesta toiseen sama ahdinko: Kouluavustaja on kesällä työtön

Tässä tämmöisestä koulunkäyntiavustaja asiasta että vaikka teet töitä silti joudut turvautumaan kelaan ja sosiaalitoimistoon.
Tämäkin ongelma tiedetty täysin koko Suomessa vuosikymmeniä mutta kukaan ei halua tehdä yhtään mitään asian eteen eli Suomeksi palkka on aivan surkea ja työtä ei arvosteta, tai työssä pitäs olla eri nimike esim. koulunkäyntipäällikkö niin palkka heti esim. 3600€/kk pelkällä nimikkeellä. Näin helppoa ja näin toimitaan kunnissa&valtiolla aina vaikka sama työ.

Käytännössä voitas päättää että jokainen on lomalla työtön, sairaslomallakin työtön, aina kun pois töistä työtön. Kaikki lait ja asiathan päättää ihmiset itse mistä, milloin, kenelle ja paljon maksetaan vai maksetaanko mitään tai vain muodollinen maksu.

Sitten valitetaan ei ole rahaa, täyttä paskaa koska miksi toiset voi hankkia vaikka Helsingin kaupungin johtaja lähes 200 000€ vuodessa ja hirveet määrät Suomessa keskijohtoa ja ihme nimikkeitä moninkertaisilla palkoilla senkuin tarviaa mennä työpaikalle toisten kun toiset joutuu oikeasti tekemään töitä niskalimassa etenkin paskapalkkaiset.

Tämä on vaan yksi sadoistatuhansista oleva hyvä ammatti&esimerkki miten työnantaja ja johto arvostaa alaisiaan. Valtiolla nämä touhut vasta ovatkin räikeitä ja törkeitä jossa rahaa annetaan toisille järkyttäviä määriä pelkän kaveripiirien päätöksen mukaan, siis tämän nimi on palkka kun paskapalkkaisia käytetään surutta vaan hyväksi. Näin viisaat tekevät joita kutsutaan myös narsisteiksi.

Kunhan 6 vuoden jälkeen tekee tuota kouluavustajan työtä yli 20vuotta lisää ja huomaa että työttömien pajallakin voi saada 6,5 tunnin päivä työstä nyt 1371€/kk bruttona ainaskin yhdessä kunnassa vaikka olisi huumeitten käyttäjä, alkoholisti, muuten elämässä ongelmia eikä mitään tarvia osata&tehdä kuin muodon vuoksi ja saman palkan&korvauksen saa täydet ammattilaisetkin näissä yhdistyksissä&pajoilla jotka olleet 30 vuotta töissä putkeen niin kiinnostaako vielä kouluavustajan työ tolla palkalla koko iän tai vastaavat hyväksi käyttötyöt kun samasta työstä tai helpommasta voi toiset saada kunnalla moninkertaisen palkan jos heillä on koulutus vaikka vuodelta 1979 jolla voi pyyhkiä käytännössä persettä.


Miulla on ehdotus että nämähän voitas palkata tai pakottaa karenssin uhalla te-keskuksen kautta töihin kesäksi työttömien yhdistyksiin palkkatulella 1050€/kk tai työmarkkinatuella+9€ päiväkorvauksella jotta työmotivaatio säilyy sekä rytmi elämässä jotta motivaatio ei katoa työelämästä. Tietenkin työttömienyhdistyksen johtaja voisi saada 5000€/kk jotta koulunkäyntiavustajat oppii nöyryyden sekä marssijärjestyksen työelämässä kuka määrää ja on viisas, vastuusta maksetaan.

Koulunkäyntiavustajat lomautetaan yhä koulujen kesäloman ajaksi. Käytäntö perustuu työtuomioistuimen päätökseen vuodelta 2003. Se koski Kirkkonummea ja siinä todetaan, että työsopimuslain säännökset tai työehtosopimuksen määräykset eivät estä sitä, että palkanmaksu keskeytyy ajalta, jolloin työnteko on keskeytyneenä.

Työt keskeytyvät myös Espoossa, joka on koulunkäyntiavustaja Sinna Koivusalon työnantaja. Siellä kesäkeskeytys on yhdeksän viikon pituinen eli se aika, jonka lapset ovat kesälomalla. Kouluvuoden aikana kertynyt vuosiloma kuluu muutamaa päivää lukuunottamatta koulujen joululomaan ja hiihtolomaan.

– Niille, joita ei ole vakinaistettu, kesätöitä ei tarjota.

Palkkaa koulunkäyntiavustaja saa noin 1 800 euroa kuukaudessa, jos työtunteja on täydet 38,15. Yleensä ei ole ja esimerkiksi Koivusalon koulussa tunnit tulevat täyteen kahdella avustajalla, joilla lisätunnit kertyvät iltapäiväkerhotyöstä. Tyypillinen työaika on 21–30 tuntia. 30 tunnilta palkkaa saa 1 378 euroa kuukaudessa. Koivusalo työskentelee 21 tuntia viikossa, vaikka hän mielellään tekisi pidempiä päiviä.

– Palkalla ei pärjää. Mutta nautin työstäni ja koen, että raha ei yksin ratkaise. Valitettavasti se tarkoittaa, että Kelan edut ovat äärimmäisen tärkeitä ja ammattiliiton kassasta haen kuukausittain soviteltua päivärahaa. Lisäksi kaupungin sosiaalietuudet ovat tuttuja, hän sanoo.
Se, että saa soviteltua päivärahaa, on kuitenkin väliaikainen apu, sillä taas, kun työssäoloehto täyttyy, soviteltu päiväraha pienenee.

Määräaikaisina jatkavat vuodesta toiseen ne, joilla ei ole ammattitutkintoa. Eli voit tehdä työtäsi vaikka 30 vuotta ilman-ammattitutkintoa kuin toinen jolla on ammattitutkinto. Eikä tämä ole ainut työ tai ammatti jossa muodollinen tutkinto ratkaisee palkan ja edut siis kunnilla&valtiolla ;-)

Tästä alta voit lukea lisää kaikesta.

Lähde : http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2998398/vuodesta-toiseen-sama-ahdinko-kouluavustaja-on-kesalla-tyoton

Ei kommentteja: