THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Suomalaiset tekevät aiempaa vähemmän kotitöitä - Mieti paljon säästät vuodessa tekemällä itse tai teettämällä toisilla

Onneksi näitä huippututkimuksia tehdään niin tyhmätkin näkee johon kuulun tuloksia sekä tietää paljon kotitöitä tehdään nykyään tai siis paljon monet eivät tee koska kaikki voidaan ulkoistaa.

Suomalaiset tekevät aiempaa vähemmän kotitöitä, kertoo Kuluttajatutkimuskeskus. Esimerkiksi vaatehuoltoon ja asiointiin käytettävä aika on vähentynyt. Sen sijaan pikkulasten ja lemmikkien hoitoon käytetään entistä enemmän aikaa. 

Vuonna 2009 kotitaloustuotannon osuus bruttokansantuotteesta nousi 41 prosenttiin, kun virallinen talous supistui. Jos kotitaloudet olisivat ostaneet itse kaikki tuottamansa palvelut, olisi se kasvattanut kotitalouksien kulutusta 53 prosentilla.  

Kotitaloustyön arvon mittana käytetään vastaavaa työtä tekevän palkkaa. Esimerkiksi eläkeläispariskunnat tekivät vuonna 2009 kuukaudessa kotitaloustyötä 3 900 euron arvosta.
Pikkulapsiperheissä lastenhoidon arvo oli 4 600 euroa kuukaudessa ja lähes yhtä korkea se oli vielä kouluikäisten lasten perheissä.

Nyt voidaankin miettiä sekä laskea kuinka paljon ihmiset säästivät vuodessa ketkä pystyi, osasi tai halusi tehdä itse kotitaloustöitä eikä ulkoistanut näitä toiselle jolloin jopa eläkeläispariskunnalta olisi mennyt kuukaudessa 3900€. Näin säästivät selvää rahaa 3900€ x 12kk =  46 800€ vuodessa.

Lapsiperheillä luku on suurempi eli 4600€x12kk = 55200€ vuodessa. Ja nämä luvut on vuodelta 2009 joten nyt pitäs tutkia onko hinnat sekä työn arvo noussut tähän päivään asti.

Toisaalta paljon taas kotitalouksilta menee kuukaudessa rahaa pihatöihin, nurmikon ajoon, aidan hoitoon, tietokone juttuihin, älypuhelimiin ja muuhun. Olisi kiva tietää mikä on työnarvo vaikka näistä oheisista töistä tai saunapuitten tekemisestä.

ÄLYVÄLÄYS : Miksi näitä 4600€/kk tai 3900€/kk töitä ei voisi teettää naapurilla, tutulla, kavereilla ilmaiseksi töitten jälkeen tai vapaa-ajallaan. Yhtä säästöä kun puolimiljoonaa kansasta saa puuhastelua ajankuluksi niin itselle jää enemmän aikaa perhelämään, eläkkeellä nauttimiseen, kuntouttavaan kuntoiluun, vapaa-ajan harrastuksiin jne.

Työttömäthän eivät saakkaan auttaa ketään ilmaiseksi mutta töitä voivat tehdä 9€ päivä korvauksella joka on rahaa sanoo äärikommunistit, kokoomuslaiset sekä ääriliberaalit toiset mutta ei näissäkään ole sabluunaa mistä tämän huomaa kun yhteiskunnassa tai EU:ssa niin sekopää touhua.
Toisaalta voisihan sitä kysyä työssäkäyviltä apua jotta ei kunto rappeudu ja jaksaa tehdä ahkerasti töitä kovalla tempolla sekä älykkyydellään.

Samalla jos naapuri tekisi paljon näitä töitä niin sen itsetunto kohoaisi sekä elämän tarkoitus löytyisi kuten DDR:ssä miljoonilla. Jos ei suostu taas sen voi haukkua kusipääksi että olet kaheli että et auta koska yhteiset nämä talkoot on Suomessa sekä EU:ssakin kunhan vaan itse saa rahaa tililleen toisten avulla.

Sitten voi itse samalla tehdä vaativimmat kotitaloustyöt kuten kahvin keiton sekä leipäpalojen leikkuun&voitelun sekä ruokailun järjestää kun joku vaikka ajaa nurmikkoa ja leikkaa pensas aitaa. Tai pitää alkoholi juomia kylmässä sekä tarjoilla näitä muille joka vastaa taas ravintola alan työntekijää.

Tässä yhdellä kävi siivooja kotona alkuviikosta ja se maksoi mukisematta sille 50€ rahaa. Sitten sen mikroja, verkkoja, autoa pitäs taas muitten katsoa ajankuluksi koska näissä menee vitusti aikaa eli siivoojan työnarvostuksen ja palkan/korvauksen mukaan pitäs maksaa 500€-5000€ mutta nämä eivät ole työtä taas se sanoi.
Mie sanoin niska, selkä, käteni, pikkuvarpaani sekä silmäpulillini on rasittuneet. Se kysyi mistä. Sanoin tästä puhelusta ja läppäs luurin kiinni. Oli soittanut parille muullekkin hah haa myö naurettu että ei olla enää töissä että kysy töistä apureita kotia ja pakota ne lopputilin uhalla tai muuten uhkailemalla.
(Hyvin vähän viritin tätä mutta mistä näitä kaheleita tulee, toisaalta kun ihmiset tottuu ilmaiseen apuun aina ne kuvittelee että ihmiset tykkää tästä kun itse ne voi vetää järkyttäviä rahoja tililleen koko ajan, sanon vieläkin että ilman orjia ja köyhiä ei olisi rikkaita).

Sitten lopuksia kannattaa päteä ja korostaa omaa minää että kaikki diktaattorit herää haudoissaan sekä ajatusten tonavakin ja karpaattien nero joka näyttää olevan liian monen ihanne nykypäivänä jotta oma etu toteutuu.

Tästä alta voi lukea lisää tästä yhteiskuntaa koskettavasta huippututkimuksesta. Paljonkohan tämä tutkimus maksoi palkkoinen ja kaikkine kuluineen ! Mutta hyvästä  kannattaakin maksaa.

Lähde : http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_tekevat_aiempaa_vahemman_kotitoita/6684591

Työttömäthän voitas pakottaa tukia vastaan tekemään näitä töitä, muut tekevät töitä palkkaa vastaan jossa puhutaan eri summista sekä määristä. Mutta ei raha ole tärkeintä ja tämän vahvistaa lähes kaikki huippu viisaat kun itse ei tarvitse tehdä tukia vastaan nykyistä työtään vaan siintä saa palkkaa. 

Unohtui että työttämäthän tekeekin jo näitä kotitalouksissa puuhapajojen yms. kautta, hah haa :D


Sitten jos haluaa oikein idioottia leikkiä, kannattaa aina sanoa että muualla on vielä huonommin. Sanoa että miten on Pohjois-Koreassa, Nepalissa, Sudanissa tai muualla asiat.
Siis ei tietenkää pidä sanoa miten hyvin omassa maassa on sadoilla tuhansilla asiat vaan kääntää asiat sinne huonompaan eikä parempaan eli lähellä minne ne rahat menee vaikka valtiolla.
Tässä vaan jäävuoren huippu joka näitä imee, ryöstää tai miksi vaan voi kutsua tililleen. Voi myös kutsua työksikin jos haluaa kun samalla sadat tuhannet saa työstä vain 9€ päiväkorvauksen valtiolla tai 1050€/kk rahan jota kutsuvat nämä karpaattien nerot myös palkaksi jotka itse säätää syteemit ja touhut. €uvostoliitto on hyvä mutta vain tietylle osalle ;-)

Puhdasta kusetustahan tää nykytouhu on

Ei ihmisellä ole merkitystä.
Olet olemassa vain puoluetta varten puolueen sisällä,
aivan kuten kansalainen on olemassa valtiota varten.

Monilta kun kysytään eikö ole töitä, siis eihän pula ole töistä vaan että töistä saisi rahaa kutsutaan sitä sitten palkaksi tai miksi vaan kukakin haluaa. Eihän Neuvostoliitossakaan ja DDR:ssä ollut pulaa töistä vaan rahasta oli pulaa isolla osalla. Ei kaikilla. Ei näihin tarvita edes aivoja joka ei ymmärrä tätä. Toistan vielä että ei kaikkien luonne ole törkeä, hyväksikäyttävä joten he myös saisi rahaa.






Ei kommentteja: