THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 9. heinäkuuta 2013

AL: Omakotirakentajan pitää pian ilmoittaa työntekijät - Nuoret töihin perustulon avulla

Itsellä tuli mieleen ensimmäisenä että onko olemassa ihmisiä jotka saa palkkaakin omakotitalon rakentamisesta tai vastaavista töistä!
Eikös näitä tehdä talkoilla sekä ruokapalkalla. Hyvähän se olisi jos saisi palkkaakin. Ai mutta eihän palkka ole tärkeä joka on maantapa. Kaikki työt voidaan tehdä talkoilla kun ei vaan itse joudu tekemään näitä toisille tuhansia ja tuhansia tunteja elämässä.

Sitten tähän alle tämmöinen älyväläys idea työllistämisestä, kannattaa lukea kommentteja myös. Sittenhän kannattaa palkata vain nuoria paskapalkkatöihin niin saadaan säästöä joka voidaan taas maksaa korotettuna palkkana tietylle osalle johon ei säästöt taas ei koske ja eikun lisää palkkaa toiseen päähän jotta saadaan ostovoimaa. Mitäs nuoret ostovoimalla tekee vaan se voidaan antaa huippuasiantuntijoille sekä ahkerille viisaille kuten Neuvostoliitonkin sekä DDR:n aikana.

Ex-asunnossani lainasin naapurilta vatupassin joka jäi vahingossa miulle 6kk kun tarvitsin sitä vain muutaman minuutin. Se sanoi että hän  auttoi miuta 6kk kun lainasi vatupassin jonka hain vielä siltä itse jotta se ei rasittunut parinkymmenen metrin kävelystä. Tällä tasolla kun ajatuksen juoksu menee monilla niin huh huijaa, maantapa. Varmaan olisi pitänyt maksaa 6kk palkka jota se odotti.

Tässä yksi hyvä kommentti J.R.

"" Eli jatkossa yritykset työllistäisivät vain nuoria ja loput istuisivat kortistossa? Tiettyihin lyhytaikaisiin 'entry-level' tyyppisiin työpaikkoihin tämä saattaisi olla kannatettava idea (tarkempaa analyysia tarvitaan), mutta millä takaisit sen, ettei tässä tapahdu niin kuin 9€ harjoittelijoiden suhteen: eli osaavia vakityöntekijöitä korvattaisiin kisälleillä pysyvästi. Kun yksi kisällijakso loppuu, toinen otetaan tilalle.

Minä muutin ulkomaille valmistumiseni jälkeen juuri tämän takia. Ainoa keino millä töitä pystyi saamaan oli tempputyöllistäminen.

Ongelma ei ole "laiskat nuoret" vaan verotus ja kaiken maailman sivukulut. Tempputyöllistämisen asemesta voisi joskus miettiä tervettä vaihtoehtoa, eli niiden paperinpyörittäjien laittamista kilometritehtaan kautta tuottaviin hommiin ja verotuksen keventämistä. Työn verottaminen omaan jalkaansa ampumista. ""

Nuoret töihin perustulon avulla

Lähde : http://harrijaskari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143028-nuoret-toihin-perustulon-avulla

Kotimaa  4.7. | STT, 

Omakotirakentajan pitää ensi vuoden heinäkuusta saakka ilmoittaa verottajalle, ketä hänen työmaallaan on ollut töissä ja paljonko palkkaa he siitä ovat saaneet. Asiasta kertoo Aamulehti.
Ilmoitusvelvollisuus koskee lehden mukaan kaikkea uudisrakentamista ja remontointia, johon tarvitaan rakennuslupa.

Lehden haastatteleman verohallinnon ylitarkastajan Sari Wulffin mukaan vielä ei ole aivan varmaa, ketä kaikkia uusi velvollisuus ennättää koskea. Ilmoitus saatetaan vaatia niistä töistä, jotka ovat saaneet rakennusluvan ennen ensi heinäkuuta, tai kaikista heinäkuusta saakka tehtävistä rakennustöistä.

Ilmoitusvelvollisuuden tarkoitus on kitkeä harmaata taloutta rakennusalalta.

Lähde : http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/al-omakotirakentajan-pitaa-pian-ilmoittaa-tyontekijat/634924/

Lähde : http://www.talouselama.fi/uutiset/uusi+velvollisuus+tulossa+omakotirakentajille++al+verottajan+pitaa+saada+tietaa+tyontekijat+ja+palkat/a2193429


LOPUKSI :

Porsaanreikä tukittiin 2011 - ex-kansanedustajat nauttivat edelleen muhkeasta edusta

Mutta täytyy muistaa, että työtön joka ei lähde 9 euron päiväpalkalla töihin vääristämään yrityksien välistä kilpailua, on kuitenkin suurin syyllinen! 

Älkää sitten enää syyttäkö soskussa kävijöitä tai muita pummeja. Pummeja löytyy joka yhteiskuntaluokasta.
 

Työttömiä ja eläkeläisiä

sakutimonen @ Tiistaina, Heinäkuun 9. 2013
Kansanedustajien sopeutumiseläke on luonut muita työttömiä tasa-arvoisemman säädyn eli entiset kansanedustajat. Sopeutumiseläke koskee ennen vuoden 2011 vaaleja kansanedustajiksi valittuja, mutta ei enää keväällä 2011 ensimmäistä kertaa eduskuntaan päässeitä. Siis jos joku on valittu eduskuntaan vuonna 2007 tai sitä ennen, niin hän on oikeutettu  tähän eläkkeeseen. Samoin oikeus säilyy, jos joku ennen vuotta 2011 edustajaksi valittu on pudonnut eduskunnasta, mutta valitaan sinne myöhemmin uudelleen.

Sopeutumiseläkeläisiä lienee tällä hetkellä viitisenkymmentä henkilöä ja osa heistä on syntynyt 1960- tai peräti 1970-luvulla.

Eläkkeiden määrät eivät ole julkista tietoa, mutta määräytymisen yleiset periaatteet ovat. Yhdestä kaudesta kertyy eläkettä noin 900 euroa kuukaudessa, kahdesta kaudesta noin 1 900 euroa ja kolmesta kaudesta noin 2 800 euroa. Täyden eläkkeen eli noin 3 600 euroa saa neljästä kaudesta. Luvut ovat yli kolmen vuoden takaa, joten summat saattavat nykyisin olla suurempia.

Seitsemän vuotta eli vajaat kaksi kautta kansanedustajana oikeuttaa sopeutumiseläkkeeseen ja tätä eläkettä maksetaan koko lopppuikä. Kaksi kautta eduskunnassa istunut saa siis semmoiset pari tuhatta euroa joka kuukausi. Kukaan ei koskaan vaadi häntä tekemään mitään rahan vastineeksi.

Kun tavallinen kansalainen jää työttömäksi, niin hän saa ensin ansiosidonnaista päivärahaa määräajan, mikäli kuuluu ammattiliittoon. Sen jälkeen hän putoaa peruspäivärahalle ja myöhemmin työmarkkinatuelle. Niiden molempien suuruus on 32,46 euroa päivässä ja sitä maksetaan viitenä päivänä viikossa. Tästä maksetaan veroa 20 %. Lisäksi työtön saa jatkuvasti kuulla ihan eduskunnasta asti vaatimuksia mennä vaikkapa lumitöihin saamiensa rahojen vastineeksi.

Kaikki työttömät ovat tasa-arvoisia, mutta työttömät kansanedustajat ovat tasa-arvoisempia kuin muut.
Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/tyottomia-ja-elakelaisia/

Ei kommentteja: