THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Oppia Neuvostoliitosta

Tämmöinen uutinen maanantain piristykseksi sosiaalisesta mediasta, kaikki pässitkinhän tämän tajunneet vuosi kausia systeemistä mikä käytössä. Nallekin oli entinen taistolainen.
 
Neuvostoliittokin oli hyvä sanoi sielläkin monet, mutta suurinta osaa vitutti aivan hirveesti. Töitä oli mutta rahalla ei tehnyt mitään muuta kuin veti kännit töissäkin jotta kesti koko systeemin kun tietty osa vaan käytti hyväkseen alaisiaaan omaetu mielessä että palkka on hyvä ja maantason mukainen.


Oppia Neuvostoliitosta :

Tällä kertaa sammakko lipsahti kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen suusta. Katainen näet ilmoitti puolueristeilyn paneelikeskustelussa, että koko Suomen asuttuna pitämisestä puhuminen on ”vanhahtavaa”.

Niin kovaa on vauhti Suomen oikeistolla, että Neuvostoliitonkin opit kelpaavat.
Tosin kaikki politiikkaa yhtään seuraavat ymmärtävät, että tätä mieltä nykypäivän kokoomus on salassa jo ollutkin – mutta ei ole ennen uskaltanut sitä sanoa ääneen.

Kokoomuslaista loiskiehuntaa on kyllä ollut. Esimerkkejä muistetaan vaikka parin kuukauden takaa, kun kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori antoi loukkaavia lausuntoja Itä-Suomen yliopistosta ja toinen helsinkiläinen kokoomusvaikuttaja Harry Bogomoloff ilmoitti, että Lapin yliopistosta valmistuneet eivät kelpaa kuin lumitöihin.

Loiskiehuntaa vakavampaa löytyy kuitenkin, kun peilaa Kataisen sanomisia puolueen politiikkaa vasten. Se kohtelee monia maakuntia ja kaikkia kauempana keskuksista asuvia kuin Neuvostoliitto aikanaan Itä-Karjalaa.

Silloin Moskovan suunnittelijoiden pöydillä piirreltiin karttoja, joihin merkittiin keskusalueet, joita kehitetään, ja seudut, jotka lopetetaan. Lopetettavien ylle vedettiin suuri ruksi ja niille annettiin nimitys ”perspektiivittömät”. Ja jos ei muu auttanut, katkaistiin sähköt.
Ei taida tarvita vääntää rautalangasta, kun jokainen huomaa, miten neuvosto-oppeja toteutetaan nyt Suomessa – kokoomuksen johdolla.

Kuntauudistus, ammattikorkeakoulupaikkojen siirto etelään, poliisin keskittäminen, puolustusvoimien muutokset... Kaikki ne tähtäävät samaan kuin Neuvostoliitossa aikanaan. Ajetaan tietoisesti alas elämisen edellytyksiä laajoilla alueilla ja tehdään ”perspektiivittömiä” seutuja.

Tästä alta voi lukea lisää.

Lähde : http://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/jyrki_katainen_on_ottanut_oppia_neuvostoliitosta_6037088.html

Nousussa oleva trendi: firmat tarjoavat työntekijöilleen viinaa työpäivän aikana :

Neuvostoliitossahan tämä oli yleistä sekä maantapa mutta firmat ei tarjonneet viinoja, tai tarjosihan ne miten asia ajatellaan kun duunarit sai almuja työstään eli sitä kutsuttiin palkaksi jolla sai ostettua sitä viinaa jotta kestivät töissä olemisen.

 Lähde : http://www.talouselama.fi/uutiset/nousussa+oleva+trendi+firmat+tarjoavat+tyontekijoilleen+viinaa+tyopaivan+aikana/a2192331

Saksan ay-liike varoittaa polkupalkoista :

Tämähän on tarkoitus ollut jo pitkään että töistä saatavalla palkalla ei tee paljon mitään. Sitten tietty osa korjaa hedelmät ja kaikki pelaa kuin Neuvostoliitossa. Sitten nämä "neropatit" naamapokerina sanoo että teille on töitä sekä puuhastelua päiväksi kun itse vedetään rahat liiviin ihan valtion tai kunnankin töissä.

Valtion laitos voi palkata vaikka palkkatuella 1050€/kk henkilöitä ja samalla toiset vetää vieressä satojatuhansien palkkoja tai vaikka 4000-10000€/kk palkkoja vieressä. Sitten samalla lässytetään paskaa että ei ole varaa palkata tai maksaa enemmän. Ei tietenkään kun ne pitää saada tietylle piirille ja "viisaathan" ei luovu mistään sanoi Stalinkin kun tapas Breesnevin baaritiskillä ;-)

Lisätään vielä tähän kun yksi kaveri soitti että ei näissä työtouhuissa ole mitään järkeä kun toiset saa samoista töistä tuplapalkkaa tai vielä helpommista töistä senkuin lorvailevat vaan päivät. Sanoin näin se menee kun et omista vaikka muodollista koulutusta vuodelta 1994 tai 1983. 

Sanoin lähde pois kuten pari muuta lähti etelään kun käytetään vaan  hyväksi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, sanoin saat vielä haukutkin jos et yksin hoida vaikeita töitä joihin ei muut pysty vuosikymmenestä toiseen vaikka heillä on se koulutus jolla taas ei tee toisilla aloilla yhtään mitään käytännössä. 
Esimerkiksi tietotekniikka alalla voi yllä pitää semmoisia järjästelmiä yllä joihin ei ole koulutusta missään, eikä koskaan tule vaan koulutus ratkaisee vaikka se olisi kemian DI tai rakenennusinsinööri 10-30 vuoden takaa. Toisaalta puoluepassilla voi kunnissa saa suojatyöpaikka rahakkaita hommia vaikka olisi maatalouslomittaja ollut kun suostut puoluekuriin.

– Jos haluatte sosiaalietujen polkemista ja naiset matalapalkkatyöhön, suosittelen mallia. Muussa tapauksessa en, Adamy totesi Ammattiliitto Pron, Metalliliiton ja Vapaus valita toisin -kansalaisjärjestön tilaisuudessa.
Adamy viittasi lähinnä Hartz-lakeihin. Niiden velvoittamat matalapalkkatyöt eivät koske vain vaikeasti työllistettäviä.
– Yhä useampi korkeasti koulutettukin jää kierteeseen, jossa työttömyys ja viiden euron tuntityöt vuorottelevat.  

Polkupalkat ovat olleet jo vuosikymmeniä ja tästä tehty maantapa ja eu tapa tarkoituksella. Lisätään vielä että polkkupalkat ei ole tietenkään kaikilla aloilla. Otan esimerkin. Sähkömiehet saa sähkömiesten palkkaa kuten tossa yksi kaveri sanoi ja näillä kaikilla sähkömiehen koulutus eikä sähkömiesten töitä tee Yliopisto koulutuksen omaavat ja jos tekevät saavat silti samanpalkan kuten sähkömiesten kuuluu.

Kaikkien pahimpia ovat alat joissa on samoja töitä tekemässä täysin kouluttamattomat ja Yliopiston käyneet kun alalla ei tarvita välttämättä koulutusta koskaan vaan käytäntö on ainut keino vaan opiskella itse asioita.

Polkupalkkojen aloja on semmoiset joissa voidaan  ulkoistaa työt toiseen firmaan eli ulkoistukset tehdään että palkat voidaan polkea niin minimiin mitä vaan voidaan jotta voidaan omia palkkoja taas korottaa näitten toisten avulla mitä halvemmalla tekevät tai jopa ilmaiseksi töitä se paras vaihtoehto.

Esimerkiksi menestyvä Nokia tehnyt aina näin tietylle osalla Nokialaisia ihan Suomessakin. Muistan jo yli 10 vuoden takaa kun Nokialaiset sanoi jotka siirrettiin HP:lle ja sitten taas muualle että nää touhut on niin perseestä kuin voi olla ja nyttenhän Japanilainenkin yhtiö antaa monoa 800:lle sekä muualla Suomessa ex-nokialaisille, monet taas olivat Intialaisessa yhtiössä viimeksi kun aina jonkun vuoden tai koko ajan vaihdetaan porukoita eri yhtiöön. 

Eihän moni tajua näistä touhuista mitään jos ei omaa aivoja puhuttu vuosikymmeniä sekä ammattiliiton henkilöt tietää asiat joille kaikki touhut olleet 20 vuotta arkipäivää. Siis ihmiset voi Nokiallakin istua samassa toimistossa ja siellä vaikka viiden eri yhtiön työntekijöitä ja täysin eri työsopimukset vaikka työt olleet samoja ennen sekä firmankin nimi sama.

Lähde : http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3002412/saksan-ay-liike-varoittaa-polkupalkoista



Ei kommentteja: