THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Harkittu ryöpytys - Toimeentulotuensaajan köyhyys

Se tässä onkin kun ei päättäjiä kiiinnosta OIKEASTAAN HEVON paskaa nämä asiat vaan omat asiat. SANON OIKEASTI EI KIINNOSTA. Rahaa on kyse on vaan jakamisesta ja luopumisesta myös. Ennen sanottiin että sota opettaa, eipä ole ainaskaaan Suomalaisia, saisi tulla uusi sota jos opettaisi, eikä täällä ajatella kuin omaa itseäään ja omia etuja miten hyödytään. Toisille ei riitä mikään palkka vaan paskanpuhumiseen tämä yhteiskunta opetttaaa sekä ahneuteen.1.Ahneus 2. Ahneus 3. Ahneus 5. Tätä ahneitten listaa voi jatkaa loputtomiin, joku miettii että toiset ovat katellisia, PASKAT, NÄmä ihmiset on säälittäviä ahneita oman navan katsojia. Onneksi kaikkii ei synnyt ahneiksi paskoiksi vaan ajattelee muitakin, siis oikeasti ajattelee. Varmaan jollain ei olisi ruokaa toinen sanoisi kuole ja haista paska sekä mene töihin 1€ päivä korvauksella sekä kärsi. Ja monella on leipäjonoihn niin pitkämatka että mahdoton mennä tai kunto, ikä, sairaus voi olla esteenä.

Kannattaa lukea myös tämä Toimeentulotuensaajan köyhyys
 
Sukuloimassa en ole voinut käydä pitkään aikaan, koska ei ole ollut varaa. Ja ystävieni häihin ja polttareihin en voi osallistua, koska minulla ei ole varaa ostaa lahjaa, eikä juhlavaatteita. Kesällä en pystynyt myöskään  menemään ystäväni mökille, koska minulla ei ollut varaa bussilippuihin.
Ei siis ihme jos toimeentulotuella elävät syrjäytyvät!
***
Outi: Sain postia kansalaiselta, joka kertoo miten vaikeaa toimeentulotuella on tulla toimeen. Toimeentulotuen perusosa on niin pieni, ettei sillä käytännössä pysty ostamaan edes joukkoliikennekottia. Keskustelu sosiaaliturvan leikkaamisesta on käsittämätöntä: millä köyhimmät elävät, jos toimeentulotukea vielä leikataan?  


Lähde : http://www.outialanko.fi/blogikutsut/toimeentulotuensaajan-koyhyys

sakutimonen @ Keskiviikkona, Lokakuun 9. 2013
Eilinen Haaga Helian toimittajaopiskelijoiden verkkojulkaisu Tuima.fi:n juttu sosiaalietuuksia kahmivasta ja työtä välttelevästä Tatusta oli ilmeisen tarkkaan harkittu teko. Toimittajaopiskelija oli löytänyt 26-vuotiaan Tatun, joka saa pelkkää toimeentuotukea 1 1000 euroa kuukaudessa ja välttelee tahallisesti työtä ja sosiaaliviraston järjestämiä kursseja.

Tuima korjasi nopeasti jutun pahimpia valheita, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Voi myös sanoa, että tavoiteltu päämäärä oli jo saavutettu. Kokoomuspoliitikot kautta maan olivat heti jutun julkaisemisen jälkeen sormi jakonapilla levittämässä tarinaa ja yksi nopeimpia oli tähänkin blogiin kommentoiniut helsinkiläinen Ossi Mäntylahti. Hän on tietääkseni jutun kirjoittajan ystävä ja saattaa ihan hyvin olla vaikka tarinan tilaaja.

Tilaustyöltähän koko juttu näyttää ja sen ajoituskin oli liian hyvä ollakseen sattumaa. Samana päivänä julkaistiin valtakunnanuutisissa tutkimus, jonka mukaan sosiaalietuuksia huijataan vuosittain neljän miljoonan euron edestä.

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen paheksui julkisesti sitä, että nuorille syydetään toimeentulotukea ilman että he tapaavat sosiaalityöntekijää kuukausiin. Minulle jäi epäselväksi haluaako Pelkonen lisätä sosiaalityöntekijöiden määrää vai ottaa sosiaalituet pois niiltä, jotka eivät resurssipulan takia pääse tapaamaan sosiaalityöntekijää. Pelkosen ulostulot tuntien veikkaan hänen olevan jälkimmäisen vaihtoehdon kannalla.

Sattumalta samana päivänä Yle julkaisi tekemänsä kyselytutkimuksen siitä, saako valtiolta vähän varastaa sosiaalietuuksien väärinkäytön muodossa. Vastaus on tietenkin odotettu ei, mutta jo kysymys on suoraa johdattelua. Kysymys pitää itsestään selvänä, että varastaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus ja vastaajat ohjataan olemaan varkaille vihaisia.

Hölmökin huomaa, että ryöpytys on harkittua. Tarkoituksena on edistää kokoomuksen suunnittelemaa sosiaalietuuksien vastikkeellisuutta eli palkattoman työvoiman saaamista yrityksille. Hyväuskoinen kansa narrataan asian taakse eivätkä ihmiset ymmärrä sahaavansa omaa oksaansa. Kun palkaton työ yleistyy, niin irtisanomiset lisääntyvät ja palkattomia työntekijöitä saadaan runsaasti lisää. Moni nyt syvästi työttömiä paheksuva on kohta yksi heistä.

Tatu lienee oikea henkilö ja juttu pääosin totta. Kun lasketaan yhteen työmarkkinatuki, asumistukia ja toimeentulotuki, niin korkeiden asumiskustannusten Helsingissä voi joku saada tukia tuon verran. Apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty kiirehti myöntämään asian todeksi ja vaatimaan etuuksien vastikkeellisuutta. Halsingin kaupungista olisi kyllä löytynyut paljon myös toimeentulotukilain tuntevia virkamiehiä, mutta he olisivat saattaneet kertoa totuuden tukien määristä.

Ryöpytys onnistui ja Tatu antoi kasvot kaikille Suomen työttömille. Ne kasvot ovat laiskan lurjuksen, joka rehvastelee yli tuhannen euron tuilla ja välttelee töitä. Tatua käy sääliksi. Hän ei tiennyt mitä teki toisten tahdottomana käsinukkena.


Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/harkittu-ryopytys/



Ei kommentteja: