THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 25. marraskuuta 2013

Perustuslaki ja työttömyysturvalaki ovat keskenään ristiriitaiset

TOTUUS KOSKEE
TÄMÄ YHTEISKUNTA ON SAIRAS.

Edelleenkin kehottaisin ihmisiä seuraamaan, kuka hyötyy työttömyydestä. 
Työttömyyttä ei ole tarkoituskaan poistaa.
Perkele, moni duunari on vielä enemmän kusipää kuin valtaosa poliitikoista.

Tiedoksi kaikille kun tänään alkoi pakkokurssi jossa tehdään mm. cv joka monella tehty jne. sekä itse pitää etsiä harjoittelupaikka , jos et itse löydä mitään tulee karenssia heti. Ne missä yt:t ja monissa 1-2 vuoden suoja että ketään ei saapalkata niin näihin ei voida ottaa harjoittelijoita 9€ :lla.

Tästä tulee pian vastaus TEM:ltä joka on varmaa tietoa. Meidät otetaan jo vakavasti eli en tarkoita itseäni vaan työttömiä ja THT ry:tä. En ole nyt työtön koska olen kurssilla opettelemassa käyttämään konetta. t-koneeksi sen sanoovat. kun painan nappia valot tulee, sitten kirjoitain mol.fi niin tulee tietoja joita noudatan. Aika vaikeeta näin aluksi viikon jälkeen. Mutta voin välillä katsoa aurinkoa joka nyt jo mennyt pois. no sitten vedän käteen kahvi kupin niin johan helpottaa. pari sokeria ja maitoa.

Kurssi muuttuukin kivasti yhdenpäivän jälkeen 10km päähän josta vaikea lähteä kysymään firmoista harjoittelupaikkoja kuukaudessa joka saatava tai tulee karenssia,  monella joilla polkupyörä, tai jos ei  varaa bussilippuun niin voihan sitä kävellä tai yrittää liftata, firmalla kyllä auto johon mahtuu oliko 4 henkeä. Ei kaikki saa sosiaalitoimistosta mitään tukia edes jos tulee karenssia, tarkoitan koko Suomen tasolla.

Työttömyysturvan karenssit ja sanktiot vieneet 20 000 kotitaloutta tulottomiksi



Jotkut jätti kait tulematta (en ole 100% varma) eli perheestä toinen töissä tai sitten vaan rahaa tilillä. Moni sanoi ei varaa karenssiin, sitten täyttämään prismaan hyllyjä 6 tuntia päivä sanoi yksi samalla kurssilla ollut miten joskus aiemmin asiat menneet ;-)

Perustuslaki ja työttömyysturvalaki ovat keskenään ristiriitaiset

500 päivää työttömänä ollut katsotaan automaattiesti vaikeasti työllistyväksi, joka voidaan määrätä tämän takia tekemään töitä palkatta. Kieltäytyessään hän voi menettää oikeutensa päivärahaan.
Kunnat on määrätty työllistämään nämä henkilöt sillä uhalla, että ne muuten menettävät Kelan maksuosuutensa (=työttömyyssakko)

Jo valmistunut nuori voidaan määrätä tekemään töitä ilmaiseksi harjoittelijana tai työelämävalmennettavana aina uudelleen ja uudelleen.
Töihin sijoitettuja on yli 100000. Kun opiskeluaikainen harjoittelukin lasketaan mukaan, ilmaista työtä tekee yli 400000 henkilöä.

Edellä mainittu voidaan määritellä pakkotyöksi, joka on perustuslain, kansainvälisen työjärjestö ILO:n ja YK:n säädösten vastaista.

Auta meitä korjaamaan tämä epäkohta ja tykkää tästä sivusta: http://facebook.com/tht.ry
Laittakaa jakoon parhaaksi katsomallanne tavalla.

Kari Laurila
hallituksen puheenjohtaja
Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllitetyt THT ry
http://thtry.fi

Lähde : http://karilaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94998-perustuslaki-ja-ty%C3%B6tt%C3%B6myysturvalaki-ovat-kesken%C3%A4%C3%A4n-ristiriitaiset


Suomessa tosiaan joutuu karenssiin, jos kieltäytyy työtarjouksesta joka on tehty Filatovin mainitsemissa puitteissa.

Erityisen ongelmalliseksi tilanne on kehkeytynyt jo jonkin aikaa sitten, sillä jo nykyinen lainsäädäntö rikkoo räikeästi ILO:n pakkotyösäädöksiä. ILO:n artikkelissa, jossa määritellään pakkotyö ja pakkotyön muotoja, mainitaan erikseen karenssit ja etuuksien kieltäminen kansalaisen työstä kieltäytymiseen vedoten.

Tähän sitä sitten ollaan tultu. Elämme maassa, jossa keskustellaan naama peruslukemilla siitä, että kannattaako täällä rikkoa pakkotyölakeja vähemmän vai enemmän selvästi. Pakkotyöhän on täällä karua todellisuutta, kuten jo edellä totesin, mutta onko tässäkin asiassa pakko teeskennellä, että asia on jotenkin monimutkainen, ja että kaikki näkemykset ovat samanarvoisia?

Tästä alta kannattaa lukea lisää

Lähde : http://simosuominen.wordpress.com/2013/11/19/tastako-suomessa-keskustellaan/


Ei kommentteja: