THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 17. joulukuuta 2013

Harjoittelu kaipaa pelisääntöjä - Sunnuntaisuomalainen: Joka kymmenes työskentelee ilmaiseksi

Tarvittiin Euroopan komissio huomauttamaan tästä, mistä olemme pitäneet ääntä jo muutaman vuoden. Nyt asiaa sentään käsitellään -ainakin mediassa. Uutisia on ollut jo useampia, tämä viimeksi 15.12.2013 sanomalehti Kalevassa.

Ja TEM:stä tullut vastaus jos ei henkilö löydä harjoittelupaikkaa niin siintä ei saa antaa karenssia vaan kurssi keskeytettävä, mutta tästä voidaan antaa taas karenssia ja sitten työttömän pitää valittaa ja haastaa oikeuteen varmaan paikallinen te-toimisto sekä asianomaiset jne. Tämä vastaus tuli suoraan TEM:stä eilen eikä paikallisesta te-toimistosta. Pitää sanoa asia tänään kurssilla kun sanottu näin ja TEM vastaa eritavalla ylemmeltä taholta. Itselläni meni minuutti ilmaisen harjoittupaikan etsimisessä varmaan, paitsi tämän nimi on työkokeilu mutta aivan sama mikä nimi vaikka työssäoppinen tai kuntouttavatyö ennen jne..   :D

Ei näissä touhuissa ole jären häivää. V-käyrä ainaskin nousee ja viha loppuelämäksi näistä touhuista. Se näissä on hyvä että näkee miten sairaista töistä maksetaan vielä toisille kun työttömät työllistää hirveän määrän ihmisiä koko Suomessa. Itselläni harjoittelupaikka eikä mitään tekemistä tämän työssä etsimiskurssin ansiota koska olin jutellut töistä monia kertoja aiemmin ja käynytkin mihin menen mutta edetään nyt näin niin nähdään jatko myöhemmin kun tiedän paikan ja henkilöt.

Nää pitäs olla vapaaehtoisia, mutta mitäs töitä sitten te-keskuksen henkilöt tekisi, koulutus firmat, konsultit jne. Jonkunhan nekin pitää työllistää eli käytetään työttömiä tässä ja syyllistetään ne vielä. Hyvä bisness :D




Lähde : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=550364415050084&set=a.257460861007109.64292.117812941638569&type=1&theater

Laitetaas tämäkin taas tänne mistä on kysymys.


Työ- ja elinkeinoministeriön raportin mukaan kaikkein heikoimmin työllistytään työmarkkinatuen työharjoittelusta.
Laki vaatii, että tukityöskentely vie kohti vakituista työsuhdetta. Tasavallan harjoittelijat ja työllistetyt ry:n puheenjohtajan Kari Laurilan mukaan näin ei ole.
Räikeimmissä tapauksissa yritykset pyörittävät toimintaansa pelkästään ilmaisen harjoittelijatyövoiman varassa, Laurila sanoo. Harjoittelijoita käytetään hyväksi erityisesti palvelualalla.
Harjoittelijoina ja tukityöllistettyinä työskentelee ainakin 115 000. Kun mukaan lasketaan myös toisen asteen opintoihin kuuluva pakollinen harjoittelu, luku on lähes 400 000 suomalaista. Tämä on noin 13 prosenttia kokonaistyövoimasta.

Ei kommentteja: