THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 27. tammikuuta 2014

Voi pyhä Sylvi minkä media teki

Olen sanaton nyt mutta olisipa vanhempani vielä elossa. Ehkä tämä oli johdatus jostain haudasta.
Olen taannut että kun asiat kunnossa Suomessa lähden matkalle josta ei lopu mielenkiintoa ja teen video kuvaa jatkossa.
Tämä oli kyllä täysin pystymetsästä tullut ylläri tänään. I am shock. Vielä oli juttua että mitkä lasketaan eli päivän pysähtymiset lasketaan junista näihin joka ratkaisi kai voittoni. Ei junan pysähdykset joka eri asia.

Suurkaupunki-kisa päättyi: Reissumestarit löydetty


Kilpailu "Oletko Venäjän-kiertäjiemme aatelia" päättyi.
Voittajaksi selviytyi Ari Vehkanen, joka on vieraillut 14:ssä Venäjän miljoonakaupungissa kaupungissa. Alempana Ari kertoo omasta matkahistoriastaan.

Kaikkien osallistujien kesken suoritetussa arvonnassa onnisti Annelia (saunahattu) sekä Janne Lenkkeriä ja Matti Sakkea (kalenteri). Onnittelut!

Ari Vehkasen lisäksi löytyi useita kunniamaininnan arvoista suoritusta: Kymppikerhoon kipusivat myös Arja (12/15), Timo (11/15) ja Kaisa (10/15). Kiitos kaikista mukavista muisteluista, joita monet vastaustensa ohella kertoivat! Jos teillä on kiinnostusta kertoa matkojenne huippuhetkistä enemmänkin, julkaisemme mielellämme tarinoita blogeissamme!

Vain Tsheljabinsk puuttuu
Voittaja Ari Vehkanen kertoo:
"Olen ollut kiinnostunut Venäjän kielestä ja kulttuurista noin 30 vuotta.

Olen 51 vuotias. Ensimmäisen matkan Venäjälle tein noin vuonna 1985 eli siihen aikaan Neuvostoliittoon. Sitten urheilut vei miuta ja noin vuonna 1988 lopetin kilpailut ampumahiihdossa jne. Sitten toinen matka Neuvostoliittoon vei sydämeni täysin, aloin opiskelemaan Venäjää ja samalla vuokrasin asunnon Pietarista ja niitä oli monia, kun ne vaihtui 7 vuodessa paljon. Kaikki viikonloput, lomat Pietarissa ja paljon oli venäläisiä kavereita ja kielitaitokin parani. Vuonna 1996 sain stipendin Pietariin kielikurssille 3,5kk firman kautta, Telecom Finland, nykyisin Telia Sonera. Pietariin tuli 1993 ensimmäinen konttori ja aloin Lappeenrannasta käsin hoitamaan atk-, tietoliikenne- jne. asioita sekä pian Moskovaan tuli konttori myös.

Matkat laajenivat ympäri Venäjää junilla vaan sekä muualle mailmaan. Monissa miljoonakaupungeissa en ole ollut kuin päivän ja taas junaan. Kaduttaa vieläkin miksi en kirjoittanut mitään ylös, eikä valokuvia jäänyt, kun poltin kerran kaksi isoa muovikassillista negatiivejä, kun pinna paloi Venäjään noin vuonna 2000.

Monet Siperian miljoona kaupungit ovat junayhteyksien päässä. Olen myös junaillut ristiin rastiin Venäjää Murmansk, Astrahan, Ukraina, Valko-Venäjä jne. Keväällä/kesällä tarkoitus lähteä Svetogorskista kohti Arkangelia ennen isoa matkaani, joka kestää vuosia ja Venäjän halki on tarkoitus taas mennä, mutta pysähtyä kaupungeissa joissa en ole käynyt.

Tarkoitus on lähteä kesällä tai syksyllä todella suurelle matkalle Venäjän halki yksin, jos ei sitten joku halua mukaan, tämä matka voi kestää vuosia monia ympäri maailmaa.
Missä miljoonakaupungissa on ollut kivointa? Vaikea kysymys, kun miulla on aina ollut Venäjällä kivaa, eikä ole onneksi tapahtunut mitään ongelmia yksin matkustaessa.

Novosibirskiin voisi lähteä opiskelemaan venäjää harrastuksen vuoksi vielä tässäkin iässä. Yritän jatkossa tehdä videoita myös, koska alla olevassa kotisivuillani on vain murto-osa kaikkea ja Venäjä jäänyt vähän paitsioon, jotta kuolleet vanhempani saivat olla rauhassa seikkailuistani jatkuvasti peläten. Nyt vanhemmat ovat menneet toiselle puolelle vuoden sisällä.

Pietari on miulle läheisin miljoonakaupunki, koska asuin siellä vuosia ja Lappeenrannasta/Imatralta on lyhyt matka sinne. Nyt asun Venäjän rajalla ja polkupyörällä pääsee helposti Svetogorskiin, josta voi jatkaa matkaa mihin vaan.

Terveisin Ari Vehkanen Imatra"

Lisää Arin reissuista osoitteessa www.vehkis.net

Lähde : http://www.venajaseura.com/blogi/suurkaupunki-kisa-paattyi-reissumestarit-loydetty

Ei kommentteja: