THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 18. helmikuuta 2014

Puheenaihe: Ilmainen harjoittelija on kuin tyhjä maitopurkki?


Mietitääs miten nämä on mahdollisia ? Kerron salaisuuden eli sairaita ihmisiä on käyttämässä ilmaista työvoimaa josta itse hyötyvät. Ei näissä tarvia ruudinkeksijä olla joka ei ymmärrä totuutta.
Mitä hyvää karensista tai pakkotyössä toiset näkee, ei jären häivää näissä touhuissa. Ei tule mieleen maksaa rehellisesti palkkaa ensimmäisestä tunnista lähtien.  Eivät monet itse suostu ilmaiseen työhön mutta valmiita ovat käyttämään hyväksi taas. Kaheleita aivan liikaa koko Suomessa, EU:ssa ja maailmassa.

Muistan että ex-töissä oli myös harjoittelijoita, sanoin että koska et saa palkkaa et tarvia tehdäkkään yhtään mitään jos et halua, esimiehet + johto taas tykkäsi kyykyttämisestä jotta saavat enemmän palkkaa itselleen kun omanapa oli vaan mielessä. Tutkintoon tähtäävä harjoittelua aivan eriasia kuin nämä ilmaiset työntekijät joka täysin eriasia koska nimi on vaan harjoittelija tai työkokeilija tai milloin mikäkin.

Suomessa on vaan näitä sairaita ihmisiä joilla ei päässä liiku mitään, jos joku loukkaantuu ehdotan muuttamista pohjois-koreaan jos päähän tulisi jotain.

Annan idootti varman vinkin ilmaiseksi. Jos otat harjoittelijan tai ilmaisen työntekijän. Älä odota että se töitä tekee ilossa mielin jos se ei saa palkkaakaan. Tähän riittää apukoulun paperit jos ei ymmärrä mistä on kysymys tai maksakoon sitten palkkaakin heti ensimmäisestä tunnista lähtien tai voi sanoa surffaile vaikka netissä vaan omia asioita jos ei voida maksaa palkkaa. Dille dong.

LISÄYS : Siis näihin touhuihin pakotetaan korkeasti koulutettujakin, sekä yli 50 vuotiaita vaikka olisi 30 vuotta tehnyt töitä putkeen. Näin katos ei tarvitse maksaa palkkaa. Toiset on opettaneet jopa atk:ta palkkatuella 1050€/kk palkalla JOPA 12KK. Siis saman "palkan" saaneet toisetkin joita on pitänyt opettaa.
Ja sitten on näitä työmarkkinatuki 519€/kk käteen + 9€ päivä töitä joissa on olleet 30 vuotta töissä olleetkin. Eihän näissä mitään järkeä ole mutta eiköhän tämä kerro millaiset k*sipäät on vallassa kun itse taas saavat palkkaa samaan aikaan kun alaiset eivät saa palkkaa vaan muodollisen korvauksen tai tuen. Käytännössä työttömät voisi itse opettaa&kouluttaa toisia koska ei näissä ruudin keksijä tarvitse olla että miten teet cv:n ja jokainen osaa sanoa etsi työkokeilupaikka ja tossa on puhelin luettelo :D

Työnantaja voittaa 

Hyödyn palkattomasta harjoittelusta korjaavat lähinnä työnantajat.
Työttömien aktivointipolitiikka ja opintoihin kuuluvat pakolliset harjoittelut ovat johtaneet järjestelmään, jossa työnantajat voivat poimia työvoimapoliittisilta kursseilta ja oppilaitoksista itselleen sopivia työharjoittelijoita hyvinkin pitkille harjoittelujaksoille.

Joissakin opinnoissa harjoittelujakso saattaa olla jopa vuoden mittainen.
Useimmiten kyse on ammattitaitoisen ja tehtävään pätevän ihmisen täydestä työpanoksesta korvauksetta.

Palkaton harjoittelu on kuitenkin pakko suorittaa, sillä se on työttömyyskorvauksen tai tutkintotodistuksen saamisen ehdoton vaatimus.

Näin työnantajille on annettu vapaat kädet valita tarjolla olevien ilmaistyöntekijöiden joukosta omasta mielestään parhaimmat henkilöt.

Tästä alta voi lukea lisää ja teksti on vuodelta 2012. Tarkoitus on näin ainoastaan polkea palkkoja aivan minimiin kun saadaan ilmaista työvoimaa ja sitten nämä jos palkataan palkka on Suomeksi täysi paska näissä töissä eli käytetään hyväksi vaan ihmisiä kun toiset hyötyy näin.

Lähde : http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194727608469/artikkeli/puheenaihe+ilmainen+harjoittelija+on+kuin+tyhja+maitopurkki+.html


Ei kommentteja: