THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 11. helmikuuta 2014

Työttömän opas

Nää touhut on niin sairaita että mielisairaat näitä päätöksiä tekee Suomeksi koska aivan järkyttäviä karensseja kuullaan jatkuvasti. Miksi ei näitä saada hoitoon kun nytten työttömät elättää ison lauman näitä päätöksien antajia. On muutama tervekkin näissä mutta ne puree hammasta.
Miten voi ihmiset antaa karensseja tai kusettaa ihmisiä tarkoituksen haluisasti. Eihän tämä auta ketään vaan pahentaa asioita vaan enemmän.

On monilla huvit ja muistakaa että kaverille ei sitten keitellä kahvia edes salaa. Ihme että ei laiteta vankilaan vielä.

Paras kun kerran tunnin juttelin polkupyörä reiteistä te-keskuksessa, meinasin sanoa olet sairas että tästä saat vielä palkkaa ja etsi niitä töitä palkkasi eteen kun paskaa lässytettiin tunti jossa toinen sai palkkaa ja itse vaan korvauksen sain samasta juttelusta.

Paskat nää on vain kyykytys laitoksia joissa käydään jauhamassa paskaa jotta ei saa karenssia. Mutta kerran kun pakotettiin menemään te-toimistoon niin yksi virkailija sanoi heti että miksi tänne tulit taas, sanoin pakotettiin ja sanoi asiallisesti että taas joku sekoilee että on kivojakin ja asiallisia töissä sentään.

Toisilla ei ole töitä niin työllistävät itse itseään pomputtelemalla vaan työttömiä josta saavat vielä rahaa. Käsittämätöntä että näistä maksetaan vielä toisille kun työttömät voisi itse vapaaehtoisesti tehdä kaiken myös sekä neuvoa vaikka cv:n tekemisessä johon ei hirveetä järkeä vaadita ja atk taitoja, jos joku ei osaa niin neuvoa saa mistä vaan tervejärkinen eikä näihin tarvita välttämättä pitkää kurssia. Jos joku ei osaa se asia erikseen koska eihän ennen tietokone aikaakaan tehty mitään cv:tä ja on paljon ammatteja joihin vaan kysytään töihin.

Miten Suomella on varaa pitää näitä byrokratia laitoksia sekä elättää kaheleita etupäässä. Jos joku suuttuu niin kannattaa katsoa peiliin ihan oikeasti missä on vikaa sekä etsiä oikeita töitä.

Ja muistakaa se cv netti uusia 2kk välein jotta ei tästä vinoilla ja tule karenssia. Jos järjästelmä olisi terve niin cv netissä ei olisi tätä 2kk max rajaa edes vaan se olisi jatkuva. Tarkoituksella tämäkin ansa tehty.

Tässä on pieni opas tännekkin jakoon että mistä on kysymys.





Työttömän opas

Tämä ei ole tarkoitettu kaikenkattavaksi työttömän oppaaksi, vaan kiinnittämään työnhakijan huomio muutamiin ansoihin ja asenteisiin, jotka muuten voisivat tulla hänelle yllätyksenä. Jos asiavirheitä löytyy, ne eivät ole tahallisia, ja pyydän ilmoittamaan niistä oppaan tekijälle.

1. Asioidessaan työvoimatoimistossa, Kelassa ja sosiaalitoimistossa työtön työnhakija on yleensä syyllinen, ellei toisin todista; jos virkailija näkee mahdollisuudenkin katkaista tukesi tai leikata sitä, hän tekee niin – sinun tehtäväsi on sitten valitusteitä pitkin osoittaa, että he olivat väärässä. Tässä voi mennä kauan, joten varaudu elämään ilman tuloja sen ajan.

2. Työvoimatoimiston päätökseen voi vaatia korjausta, mutta siitä ei voi valittaa; voi valittaa vasta Kelan päätöksestä, mutta valitus voi koskea ainoastaan sitä, noudattiko Kela päätöksessään työvoimatoimiston lausuntoa.

3. Jos muutat Suomeen ulkomailta, ja olet ollut ulkomailla palkkatöissä, voit olla oikeutettu työttömyystukeen parin viikon viiveellä.

4. Jos muutat Suomeen ulkomailta, ja olet ollut ulkomailla itsenäinen ammatinharjoittaja, ja kerrot siitä, voit saada työttömyystukea parin viikon viiveellä, jos suostut poistamaan toiminimesi yritysrekisteristä ja tuhoamaan kaiken, mitä olet luonut. Jos pidät toiminimesi aktiivisena, vaikka et harrastaisi mitään liiketoimintaa enää, voit saada neljän kuukauden karenssin, eli sinulle ei makseta mitään neljään kuukauteen. Virkailijan mielivallasta riippuu, jatketaanko sitä seuraavalla neljällä kuukaudella ja niin edelleen.

5. Jos rekisteröit toiminimen Suomessa, menetät heti oikeutesi työttömyystukeen; vaikka työttömyysturvalaissa kansalaiselle annetaan oikeus olla osa-aikainen yrittäjä ja saada työttömyystukea, työvoimatoimisto on luonut oman versionsa laista, missä tätä ei käytännössä juuri koskaan sallita.

6. Jos muutat Suomeen ulkomailta, etkä ole ollut siellä palkkatöissä, voit saada kuuden kuukauden karenssin. Jos sinulla ei ole mitään säästöjä tai tuloja, eikä viranomaisten mielestä rahaksi muutettavaa omaisuutta, saatat olla oikeutettu toimeentulotukeen sosiaalitoimistosta.

7. Jos muutat Suomeen ulkomailta, etkä tunne oikeuksiasi Suomen työmarkkinoilla, ja sinulle tarjotaan työpaikkaa laittomasti työehtosopimusta (TES) matalammalla palkalla, sinun kannattaa ehkä ottaa se vastaan; voit valittaa liian matalasta palkasta ja maksamatta jääneistä eläke-eduista myöhemminkin ja oikeus voi määrätä työnantajasi (tai entisen työnantajasi) maksamaan hyvitystä.

8. Työtöntä työnhakijaa patistetaan Suomessa palkattomaan työharjoitteluun, palkattomaan työkokeiluun ja palkattomaan työkuntoutukseen, koska tehdessään työtä vaikkapa vain päivän viikossa ja vaikkapa ilman palkkaakin, kansalaista ei lasketa työttömäksi, mikä kaunistaa työttömyystilastoja. Nämä palkattomat työt harvoin johtavat palkkatyöhön. Päinvastoin, ne voivat johtaa työpaikkojen menetykseen, yritysten korvatessa kalliita palkkatyöläisiään palkattomilla orjilla. Suomessa jotkut ovat joutuneet jopa entiseen palkkatyöpaikkaansa takaisin, nyt vain ilman palkkaa.

9. Vaikka Suomi on allekirjoittanut YK:n ihmisoikeuksien julistuksen, jonka mukaan jokaisella työtä tekevänä on oikeus kohtuulliseen ja riittävään palkkaan, käytännössä Suomessa voi menettää työttömyystukensa tai sitä voidaan leikata, jos hän ei suostu orjatyöhön. Tuki saatetaan katkaista muutamaksi kuukaudeksi, sitä voidaan leikata 20-40% määräajaksi, tai kansalaiselle voidaan määrätä “työssäoloehto”, mikä tarkoittaa, ettei ole oikeutettu mihinkään työttömyystukeen, ennen kuin on ollut tietyn ajan töissä.

10. Vaikka työvoimatoimiston määräämä palkaton työ saattaa käytännössä olla pakollista, vapaaehtoinen ilmaistyö taas on työttömälle kiellettyä ja voi johtaa tukien katkaisemiseen.

11. Työvoimatoimisto voi pakottaa työttömän työnhakijan kurssille, jossa hänelle kerrotaan, miten laaditaan ansioluetteloita ja työpaikkahakemuksia. Kurssiin usein sisältyy palkatonta työtä jossain paikallisessa yrityksessä. Sen sijaan vapaaehtoinen opiskelu saattaa johtaa työttömyysturvan katkaisemiseen.

12. Kun lähetät asiakirjoja virastoihin, muista, että ne usein “katoavat matkalla” ja sinun tehtäväksesi jää todistaa, että olet lähettänyt ne.

13. Työvoimatoimiston, Kelan tai sosiaalitoimiston virkailija ei yleensä joudu vastaamaan suullisesti antamastaan väärästä tiedosta; on hyvä ottaa tavakseen äänittää jokainen käynti ja puhelinkeskustelu noiden virastojen kanssa ja ottaa ylös virkailijan nimi, asema ja päivämäärä. Usein kannattaa myös mennä viranomaistapaamisiin ystävän kanssa, varsinkin juuri työttömäksi jouduttuaan.

14. Suosittelisin pohtimaan, miten tässä maassa käsiteltäisiin työttömyysongelmaa, jos päämääränä olisi mahdollisimman vauras ja hyvinvoiva itsenäinen kansa, tai toisaalta mahdollisimman suuret voitot suuryritysten omistajille; yhteen päämäärään voidaan päästä tuloeroja kaventamalla ja kansalaisten oikeuksia ja vapauksia kunnioittamalla, toiseen taas luomalla orjaluokan. Kumpaan suuntaan sinä haluaisit olla matkalla ja minne Suomi nyt on menossa? Jos et pidä sen suunnasta, mitä voisit tehdä?

 Lähde : http://reilusuomi.wordpress.com/2014/02/10/tyottoman-opas/

Tähän vielä tämmöinen kirjoitus eli "tukityöllistäminen ei edistä vakituisen työn saantia".

Lähde : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=577086572377868&set=pb.117812941638569.-2207520000.1392089630.&type=3&theater

Edelleenkin kehottaisin ihmisiä seuraamaan, kuka hyötyy työttömyydestä. 
Työttömyyttä ei ole tarkoituskaan poistaa.  
Tämä yhteiskunta on sairas. Tämä järjestelmä on sairas.
Tämä yhteiskunta sanoo taistelevansa syrjäytymistä vastaan jota se itse tuottaa.
 

Ei kommentteja: