THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 6. toukokuuta 2014

Kehitysvammaiset ihmiset tekevät edelleen työtä ilman työsuhdetta ja palkkaa

Näitä nää touhut on kehitysvammasillakin kuten muillakin. Ketään ei Suomessa kiinnosta poistaa tätä ongelmaa että jokainen saisi työstään palkkaa, työ kerryttää eläkettä sekä saisi lomaa ja palkalla tulisi toimeenkin vielä.
Näissä on kyykyttämässä kapoja tuhansia tai kymmeniä tuhansia jotka hyötyy näin itse alaisten avulla.

******
Tossa somessa juuri yksi normaali työtön sanoi muualta Suomesta että hirveetä paskaa olla purkamassa jotain hometaloa kun ei saa palkkaa työttömät kukaan paitsi kapot (pajantyöntekijät yms.)
Yksi kaveri sanoi jokunen vuosi sitten että neljä työtöntä rakennusmiestä oli pakkotöissä entisöimässä hometaloa ja mitäs sillä palkalla tekee ja olivat muistaakseni v-käyrä tapissa 12kk. Helvetin järkevää ja kapot nauttii.

Siis kutimet kädessä virkkaa ja vahtii ettei kukaan vaan karkaa. Jaa tätä ja kysy onks muuallakin samanlaista.

Yksi ex-työkaveri oli 12kk 867€/kk brutto töissä, 5 tuntia päivässä töitä viisi päivää viikossa ja viikonloput ei mitään lisiä vaan kiinteä korvaus. Sairastui ja oli yli 30 vuotta ollut putkeen tätä ennen töissä kun hermot meni sekä terveys. Joulukuussa viimeksi sain yhteyksiä ja puhelimet kiinni, sähköpostiin ei vastaa, tiputuksessa oli sairaalassa kun juttelin viimeksi. Varmaan kuoli ja hyvin tehosi te-toimiston pakkotyö touhut.

Kertokaa tänne vaikka tai mihin vaan vastaavista kokemuksistanne Suomessa.
https://www.facebook.com/tht.ry 

Ja toiset nauttii kun toisia vituttaa, mistä näitä persereikiä tulee Suomeksi jotka ei ajattele kuin omaa itseään. Ainut on että mentävä ulkomaille karkuun jos voi olen neuvonut vuosikymmeniä.

******

Suomalaisen yhteiskunnan rakentamiseen osallistuu tuhansia työkykyisiä ihmisiä, joilla on kehitysvamma.

He tekevät samoja työtehtäviä samoilla työpaikoilla kuin me muutkin, saamatta kuitenkaan tekemästään työstään samaa palkkaa kun me muut, koska ovat kehitysvammaisia. (Tämä sama koskee jopa 30 vuotta töissä olleitakin, tähän vaaditaan vaan kun on työtön, jos et suostu saat karenssia ja ketkä saa palkkaa nauttivast suunnattomasti kyykyttämisestä josta maksetaan vielä).


Vain noin 400 heistä tekee työtä työsuhteessa, samoin ehdoin kuin me muut. Suurin osa, noin 3000, työelämään osallistuvista kehitysvammaisista ihmisistä tekee työnsä avotyötoimintana, joka on kunnalta saatavaa sosiaalipalvelua. Avotyötoiminnassa saa työn tekemisen ilon, mutta ei työsuhteen tuomaa työnteon suojaa eikä palkkaa. Se tarkoittaa että 3000 koulutettua suomalaista tekee työtä ilman palkkaa, palkallista lomaa, työterveyshuoltoa tai irtisanomissuojaa. Tämän kehitysvammaiset ihmiset kokevat eriarvostavana ja vääränä.

Vääränä sen näkee myös YK:n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista, jonka mukaan vammaisuus ei saa johtaa erilaiseen kohteluun työelämässä. Suomen työlainsäädäntö lähtee siitä, että jos työnteon tunnusmerkistö täyttyy, tulee työn olla työsuhteessa tehtävää.
Myös kehitysvammaiset ihmiset haluavat tehdä työtä saadakseen palkkaa, joten heilläkin pitää olla siihen mahdollisuus!

Työllistyäkseen he tarvitsevat sosiaalipalveluna tarjottavaa tukea. Tuki, jota he tarvitsevat, ei kuitenkaan ole palkaton työpaikka vaan palkkatyöllistymisen mahdollistava työhönvalmentaja.
Vamma ei saa estää kehitysvammaisten ihmisten yhdenvertaista osallisuutta yhteiskuntaan myöskään työelämässä. Suomalaisen työn päivänä Kehitysvammaisten Tukiliitto vaatii palkattomasta avotyötoiminnasta luopumista pysyvänä työn tekemisen muotona ja tuetun työn työhönvalmennuksen mahdollistamista kaikille työllistymiseensä tukea tarvitseville kehitysvammaisille.

Lähde : http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1223

Ja Suomikaan ei noudata kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja koska liian moni ei välitä mistään mitään.

Ei kommentteja: