THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 22. syyskuuta 2014

Viestejä päättäjille sekä muille kyykyttäjille


Ei jaksa kirjoitella niin jaan eri linkkejä ja kirjoituskia tännekkin myös.(väreissä ongelmia !!!)



20-vuotiaan Johannan viesti kansanedustajille : "Toivo Suomeen menetään jo nuorena

Lähde :  http://www.stara.fi/2014/09/21/20-vuotiaan-johannan-viesti-kansanedustajille/

Palkattomia töitä

Teimme lokakuussa ilmestyvään Nosteeseen toimittaja Veera Nuutisen kanssa juttua kuntouttavasta työtoiminnasta. Jutun teko havahdutti siihen, miten lyhyessä ajassa asenteet ja työttömiä koskeva lainsäädäntö ovat tiukentuneet.
Vielä 2000-luvun alussa sekä palkansaajajärjestöt että työnantajien etujärjestö kritisoivat sitä, että työttömät pakotettaisiin palkattomiin töihin. Se loisi palkkatyömarkkinoiden rinnalle palkattomaan työhön perustuvat työmarkkinat. Silloin oltiin sorvaamassa lakia kuntouttavasta työtoiminnasta. Siihen osallistumisesta tehtiin aluksi pakollista alle 25-vuotiaille, mutta vuonna 2010 se tuli pakolliseksi myös yli 25-vuotiaille pitkään työttömänä olleille.
Työmarkkinajärjestöjen pelko ei ollut turha. Suomeen on luotu 2000-luvulla palkattoman työn markkinat. Kuntouttavana työtoimintana tehdään usein sellaisia töitä, joista aiemmin maksettiin palkkaa. Nyt työtä tehdään sosiaalietuuksien menettämisen uhalla.
Monessa kunnassa puistotyöntekijät on korvattu kuntoutettavilla. Työpajoissa kuntoutettavat tekevät alihankintatöitä yrityksille. Toimeentulotuen tai työmarkkinatuen päälle työntekijät saavat yhdeksän euron päiväkorvauksen. Ei ole työterveyshuoltoa, ei palkallisia lomia eikä palkattomasta työstä kerry myöskään eläkettä.

Lue tästä alta lisää

Lähde : http://www.nosteessa.fi/noste-blogi/palkattomia-toita.html#.VB1beTtqD94.facebook

Ei kommentteja: