THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 5. maaliskuuta 2015

Tiedoksi : Työtön voi saada palvelusetelin – yritykselle korvausta 48 euroa tunnilta

Tämmöistä sontaa taas yritetään ja tarkoitushan että kaikki laajenee koko Suomeen. Paras kun lukee kommentteja eripaikoista koska ei näitä voi keksiä kukaan tervejärkinen päättäjä vaan näin työllistävät vaan itseään nämä valopäät tai Suomeksi kusipäät käyttäen työttömiä hyväkseen. 

On toisilla huvit. Ja vielä toiset suostuu tämmöisissä työpaikoissa olemaan töissä kun voisi kieltäytyä noudattamasta idootti määräyksiä lopputilinkin uhalla. Varmaan jos rautakangen työntäminen hanuriin olisi sallittua toiset tekisi sitäkin :-/



Aamulehti

Tampereella työtöntä voidaan tukea myös antamalla hänelle palveluseteli, jolla voi saada työllistymistä edistäviä palveluita yrityksistä.
Kokeilu alkaa Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palveluissa. Nyt kaupunki hakee yrityksiä, joista palveluita voisi ostaa.

Tienataan työttömillä!

Tampereen kaupungin työllistämisyksikkö on saanut loistoidean. Se sijoittaa pitäaikaistyöttömiä työkokeiluun ”kehittämään työelämävalmiuksia aidossa työympäristössä ” ja maksaa tästä hyvästä työttömän ottavalle yritykselle peräti 48 euron tuntikorvauksen. Tämän ilouutisen kertoo Aamulehti.
Ilouutinen tämä on vain yrityksille. Työllistämisyksikkö tulee varmasti löytämään paljon vapaaehtoisia yrityksiä, jotka ottavat mielellään työttömiä aitoon työympäristöön tekemään aitoa työtä, josta ei makseta palkkaa. Se työtön saa työelämävalmiuksia kehittävästä työkokeilusta yhdeksän euron päivittäisen korvauksen, mutta yritys saa työpanoksen lisäksi peräti 48 euroa tunnilta.
Sen lisäksi yritys saa tietysti vielä valtion kunnalle maksaman ja työnantajalle tavan mukaan välittämän työllistämiskorvauksen 10,09 euroa päivässä, mutta se on jo ihan pikkuraha. Nyt yritykset päästetään estottomasti kuppaamaan yhteiskunnan varoja kiitokseksi palkattomien orjien käyttämisestä.
Työllistämisestä on kovaa vauhtia katoamassa viimeinenkin järki. Kunnilla ja työvoimahalinnolla on niin kova kiire siivota tilastoja, että mitkään kustannukset eivät ole liikaa. Tärkeää on vain se, että sitä yhteiskunnan rahaa ei anneta työttömälle palkkana, vaan se annetaan ihan kenelle tahansa muulle. Suuntaus näyttää olevan, että se annetaan yrityksille.
Tätä sanotaan työttömän palveluksi ja hänelle annetaan ihan palveluseteli ojennettavaksi jalolle työnantajalle, joka suvaitsee ansaita 48 euron ruhtinaallisen tuntikorvauksen orjan ottamisesta. Sopii kysyä ketä tässä palvellaan.
Työttömälle tulee nimetä vastuuohjaaja ja hänen olisi saatava yksityiskohtaista perehdytystä ja ohjausta työtehtäviinsä. Tämä hieno periaate tarkoittaa käytännössä sitä, että työtön ohjataan jonkin koneen tai kokoonpanolinjan eteen ja sanotaan, että siitä vain sitten töihin. Näinhän tämä työnohjaus hoituu kaikissa orjatyöpajoissa. Vastaan pullikoivalle näyteään nopesti ovea ja perään rätkäistään karenssi. Onhan hän kääntynyt hyväntekijöitään vastaan ja ansaitsee tuntuvan rangaistuksen.
Palkkatyössä vielä olevien ja ay-liikkeen pitäisi viimeinkin rääpiä rähmät silmistään. Miten joku kuvittelee säilyttävänsä palkallisen työpaikkansa, kun kaupungin työllistämisyksikkö ohjaa paikalle joukoittain palkatonta työtä tekeviä, joiden hyväksikäytöstä maksetaan työnantajalle mojova korvaus?
Kahdet työmarkkinat eivät ole tulossa, vaan ne ovat jo arkipäivää. Tätä menoa on vain yhdet työmarkkinat ja ne ovat palkattoman työn markkinat. Yhteiskunta maksaa työnantajalle, joka ei maksa työntekijälle. Näin saadaan Suomi nousuun työtä tekemällä. Tai ainakin osinkotulot paremmiksi, kun työvoimakustannuksien sijaan työntekijän ottamisestakin maksetaan.
Ja se työntekijä saa edelleen vain yhdeksän euroa päivässä.

Ei kommentteja: