THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kuntouttavastatyöstä - tehkää kantelu aluehallintovirastoon ja oikeusasiamiehelle - Rip Kirpy alempana seikkailee eli sekoilee töissään

Laitan tännekkin jakoon kolme blogi kirjoitusta ja linkkiä jne.

Olen miettinyt vuosia että onkohan yksikään työttömienpaja tai te-toimisto (tai töissä oleva työntekijä) kannellut itse aluehallintovirastoon ja oikeusasiamiehelle asioista, jos ei ole niin miksi, koska eikös näissä ole normaalit rehelliset ihmiset töissä jotka saa työstään vielä palkkaa kun alaisiksi saadaan työttömiä.

Tämä ei ole tapahtunut Riihmimäelle kun sain privaattiviestiä miten ihmisiä käytetään törkeästi hyväksi palkattomissa töissä naamapokerina, en tiedä yhtään kunnan johtajaa&päällikköä yms. joka itse kantelisi näistä koko Suomessa, sitä se tekee kun istuu rahakasan ja vallan päällä niin ei kiinnosta hevon paskaa työttömien ja köyhien asiat kunnissa on totuus kunhan itse saa kuitattua vaan sitä rahaa tililleen sekä muut vastuussa olevat samassa junassa mukana.

Kopioin tämän blogin kommenteista kun eilen privaattiviestiä sain ja pitkään kirjoittelin eilen. Sanoin että kannattaa tehdä aluehallintovirastoon ja oikeusasiamiehelle valitus HETI

""Eräs kuntoutettava oli oman alansa työssä ja hoiti oikeita työtehtäviä sillä tukirahalla vanhusten hoitopaikassa. Kuntouttavan perusteena oli kuulemma käytetty vanhaa vammaa, joka estää raskaiden nostelun. Hyväksikäytetty olo, turvataan Jumalaan jotta jaksaa taas seuraavana päivänä mennä palkattomaan työhön."" En kirjoita kaikkea tänne koska tämäkin asia toivottavasti etenee jatkossa.

Tiedote: Kolme kantelupäätöstä


Lue tästä alta lisää.



Turvas kelkassa istuu…




Riihimäellä on siis tehty kaksi varmaan ihan vilpitöntä aloitetta, jotka tekijöidensä mielestä ovat työllistämistä. Tosiasiassa kyse ei ole työllistämisestä, vaan ehdotuksesta rikkoa sekä lakia että sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita. Lisäksi on mahdollista, että Riihikodissa ja Rentukassa on lakia rikottu jo vuosia.
Kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 14 §:n 2 momentissa sanotaan, ettäkuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata virkasuhteessa tai työsuhteessa tehtävää työtä. Jos Rentukassa ja Riihikodissa korvataan yhdenkään palkatun henkilön työtä kuntouttavalla työtoiminnalla, niin lakia on rikottu.
Toisen aloitteen mukaan pitäaikaistyöttömille tarjottaisiin mahdollisuutta työskennellä yksinäisten ja turvattomien vanhusten apuna ja työttömät tulisivat tehtäviin nimenomaan kuntouttavan työtoiminnan kautta. Toisessa sanotaan ainakin tuon uutisen mukaan suoraan, että työttömiä ruvetaan hyödyntämään.
Lue tästä alta lisää.

Sosiaalipalvelua pakolla

– Käyn yhtenä päivänä viikossa töissä ja ansaitsen sen, minkä työtön saa ansaita sen vaikuttamatta työmarkkinatukeen. Sain kutsun sosiaalitoimistoon aktivointisuunnitelman tekoon. Kerroin käyväni töissä, mutta minut velvoitettiin osallistumaan kuntouttavaan työtoimintaan yhtenä päivänä viikossa neljän tunnin ajan. Kun kysyin tulinko työpaikalta tänne kävellessäni työhön tai muihin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin kykenemättömäksi, niin minulle sanottiin suoraan, että kyse on kunnan halusta välttää Kelan sakkomaksu.  
Tämä oli yhden saamani pitkän sähköpostin sisältö tiivistettynä ja tässä nähdään miten väärin kuntouttavaa työtoimintaa kunnissa käytetään. Kunnat ajattelevat vain taloutta. Kunnissa seurataan Kelan ns. sakkolistaa niistä, joiden työmarkkinatuesta kunta joutuu maksamaan puolet tai 70 %. Kunnat pakottavat työkykyiset ja jopa osa-aikatyössä olevat puuhastelemaan jotain ja nimeävät sen kuntouttavaksi työtoiminnaksi. Näin ne välttyvät työmarkkinatuen maksuosuudelta eli tältä ”sakkomaksulta” ja saavat työllistämiskorvausta valtiolta 10,09 euroa/päivä.
Onko tämä sitten laillista?
Kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 2 luvun 6 §:n mukaan kunnalla ei ole velvollisuutta järjestää kuntouttavaa työtoimintaa silloin, kun henkilö on osa-aikatyössä yli kahdeksan tuntia viikossa. Ei siis ole velvollisuutta, mutta sitä ei kielletäkään. Osuutensa kunta joutuu maksamaan myös osa-aikatyötä tekevien työmarkkinatuesta – paitsi silloin, kun heidät laitetaan puuhastelemaan jotain neljäksi tunniksi viikossa kuntouttavaan työtoimintaan.
Lain 1 luvun 3 §:n mukaan kuntouttava työtoiminta koskee jokaista, joka on saanut työmarkkinatukea 500 päivää tai ansiosidonnaisen päivärahan päättymisen jälkeen 180 päivää tai jonka pääasiallinen toimeentulo on viimeisen 12 kuukauden aikana perustunut työttömyyden johdosta maksettuun toimeentulotukeen.
Lue tästä alta lisää.



Ei kommentteja: