THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Tiedoksi : Ekokeidas orjatyönä - Hietasaaren eko­mat­kai­lu­hank­kees­ta kanneltiin (THT ry)

Laitan tiedoksi tännekkin tämän.

Kirjoitan itse tähän alkuun kommenteista monista paikoista, miksi toiset ihmiset näkee hyvänä että toisille on hyvä maksaa työstä palkkaa ja toisille ei jos on töitä ! Miksi ei nämä palkkaa saavat itse sitten luovu palkastaan. Näissä kuntouttavissa töissä ja työkokeiluissa on yli 30 vuotta töissä olleitakin yli 50 vuotiaitakin vaikka ei näihin saisi edes laittaa töihin terveitä ihmisiä.

Anteeksi mutta pidän palkattomien töiden puolustajia umpikaheleina ja täys idiootteina kuten suurin osa. Jos joku on sitä mieltä että työntekimisestä ei tarvia maksaa kaikille palkkaa vaan siihen riittää työmarkkinatuki + 9€pv kulukorvaus niin tehdään kirjallinen lapppu että nämä henkilöt tekee nykyisiä töitään tällä tuella eläkeikään asti koska palkattomattyöt ei kerrytä eläkettä eikä lomiakaan. Missä ne vapaaehtoiset puuhastelijat ovat kun en ole törmännyt yhteenkään 6 vuoteen, paskanlässyttäjiä kyllä näyttää olevan että on "hienoa että työttömät" tekee töitä ilman palkkaa :-/

Näin töissä lusmuillaan

Tähänhän ei tietenkään tarvia puuttua vaan työttömiin/palkattomiintöiin koska se kyykyttäminen on monista todella kivaa ja hauskaa oman palkaneteen. Iltalehti kysyi lukijoiltaan, ovatko he vältelleet töitä. Vastausten perusteella lusmuilu työelämässä on myös meillä hyvin tunnettu ilmiö.
Ja palkka juoksee vuosikymmenestä toiseen.

Lähde : http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041615455815_uu.shtml

Miksi Oulun kaupunki maksaa palkkaa sitten henkilökunalleen ja sama koskee muitakin Suomen jokaista kuntaa jotka tekee tätä samaa paskaa Suomeksi eli ihmiset saatava palkattomiintöihin jos työt voitas tehdä kunnanjohtajaa myöten kuntouttavanatyönä !

En tiedä onko kanteluita tehnyt muutkin mutta toivottavasti on tehnyt vaikka miljoona henkilöä.

Ekokeidas orjatyönä

– Hulluuttahan se on maksaa Kela-sakkoja pitkäaikaistyöttömistä ja antaa heidän olla tyhjän panttina, kun pystytään löytämään valtavat määrät järkeviä työtehtäviä. Kaupunkikin on nyt havahtunut tähän. Vaikeuksista on päästy ja meidän ajatuksiin on alettu uskoa.
– Tämä on alku siihen, miten yhdistetään valtava määrä ihmisiä ilman töitä ja tekemättömät työt.
Näin hahmottelee Oulussa toimivan Kestävän kehityksen keskuksen rahastonhoitaja Seppo Vaaraniemi Ouluun perustettavaa ekomatkailukeidasta. Hän sanoo ihan suoraan, että ekomatkailualueen raivaavat ja rakentavat työttömät kuntouttavana työtoimintana. He saavat työstä mielekästä tekemistä, mutta eivät palkkaa.
Lue tästä alta lisää.

Hietasaaren eko­mat­kai­lu­hank­kees­ta kanneltiin

Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt THT ry on tehnyt hallintokantelun Oulun Hietasaareen suunnitellusta ekomatkailukohteesta.
Kantelu koskee suunnitelmaa käyttää kuntouttavassa työtoiminnassa olevia pitkäaikaistyöttömiä alueen puhdistus- ja raivaustöissä.
THT ry haluaa aluehallintoviraston valvovana viranomaisena tutkivan, onko hankkeessa huomioitu kuntouttavaa työtoimintaa koskevan lain ja sosiaali- ja terveysministeriön ohjekirjan vaatimukset.
ESR-hankkeessa luonnontilaisesta Oulun Hietasaaren ranta-alueesta rakennetaan ekomatkailukeskus, jonka on tarkoitus toimia oululaisten ja turistien olohuoneena. Hankkeessa ovat mukana Kestävän kehityksen keskus ry Oulusta, Oulun kaupunki sekä paikallisia yrityksiä.
THT ry muistuttaa kantelussaan, että kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain mukaan kuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata olemassa olevaa työtä. Lisäksi kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelu, ei työllistämishanke.
THT ry:n mukaan kuntouttavassa työtoiminnassa olevia ei saa kyseisen lain mukaan hyödyntää elinkeinotoiminnassa.
”Näyttää siltä, että hankkeessa on tarkoituksena hyödyntää kuntouttava työtoiminta -nimellä tunnettua sosiaalipalvelua taloudellisen hyödyn tuottamiseen sekä kuntatalouden hoitamiseen. Unohdetaan, että sen tulisi olla pitkäaikaistyötöntä, joka ei enää kykene osallistumaan normaaleihin TE-toimiston järjestämiin aktiivitoimiin tai työhön, tukevaa sosiaalipalvelua”, kantelussa todetaan.
THT ry on rekisteröity yhdistys sekä verkkoyhteisö, joka toimii tukityöllistettyjen edunvalvojana, työllistämisen tukijana ja äänenkannattajana.

Ei kommentteja: